Ce dulciuri să pregătești de Paște

Ce dulciuri să pregătești de Paște

Forfota sărbătorilor de Paște plutește în aer, iar gospodinele încearcă să fie cât mai inventive. Un aspect important pentru masa festiva sunt și dulciurile. V-am pregătit o rețetă de prăjituri, care vor bucura nu doar papilele gustative, dar și ochiul invitaților de toată vârsta. Așadar, iată cum să pregătiți cele mai delicioase fursecuri în formă de iepurași, ouă, mielușei, inimioare.

Ce dulciuri să pregătești de Paște

Pentru decorare: inimioare colorate Mărgăritar sau marţipan, fondant (pastă de zahăr pentru prăjituri) sau fulgi de ciocolată

Variante de glazură:

  •  amestecă 125 g zahăr pudră cu o lingură de lapte şi colorant alimentar
  •  amestecă 125 g zahăr pudră cu o lingură de suc de afine (sau alte fructe ce produc un suc puternic colorat)

Se întinde peste fursecuri cu o pensulă.

Mod de preparare:

Încălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.  Într-un bol mediu, amestecă untul cu zahărul cu un mixer (putere medie), timp de 3 minute. Adaugă oul, mixând în continuare apoi sucul de lămâie şi esenţa de vanilie. Într-un bol separat, combină făina, praful de copt şi sarea. Gradual, adaugă amestecul acesta peste mixtura din unt şi zahăr, amestecând cu mixerul la putere mică. 

Pune amestecul obţinut într-un vas şi acoperă-l cu folie de plastic, care trebuie ţinut timp de 2 ore la frigider. 

Coca de prăjituri, după ce a stat cele 2 ore la frigider, trebuie întinsă şi cu ajutorul formelor metalice în formă de iepuraşi, ouă, mielușei, steluțe și tot ce vă dă prin cap, se decupează din aluat. Pune fiecare prăjitură în tavă, lăsând un spaţiu egal între ei. Lasă-i la cuptor timp de 12-15 minute la 160 de grade, cuptorul fiind preîncălzit din timp.

După ce i-ai scos de la cuptor, se pot orna cu fondant sau marţipan din comerţ, glazură din zahăr pudră sau poţi pune pe fiecare gel rece pentru decorat din comerţ şi presăra zahăr colorat, iar pentru ochi, nas şi gură foloseşte fulgi de ciocolată. 

Toate aceste ingredient le găsiți în magazilele din țară la producătorii de specialitate.

Poftă bună!

Ce dulciuri să pregătești de Paște

Ce dulciuri să pregătești de Paște

Sursa: csid.ro