Chec de portocale și caise uscate

Chec de portocale și caise uscate

Rețeta acestui chec are două variante: caisele uscate pot fi înlocuite cu stafide sau afine uscate, iar portocalele – cu lămâi. Ambele sunt la fel de delicioase.

Chec de portocale și caise uscate

MOD DE PREPARARE

1.  Pregătiți aluatul. Bateți untul cu zahărul până obțineți o consistență cremoasă. Adăugați ouăle, câte unul, bătând bine după fiecare. Presărați coaja rasă de portocale, turnați sucul, bateți încă o dată. Adăugați jumătate din făina cernută, sarea și praful de copt.

Chec de portocale și caise uscate

2.  Omogenizați aluatul. Turnați laptele, amestecați. Adăugați făina rămasă și frământați aluatul.

Chec de portocale și caise uscate

3.  Tăiați mărunt caisele uscate și adăugați-le în aluat. Frământați iarăși.

Chec de portocale și caise uscate

4.  Turnați aluatul în două forme unse cu unt sau așternute cu pergament (2 forme de 18*9 cm). Încălziți cuptorul la 180 de grade, dați checul la cuptor și coaceți până este gata, aproximativ 35 de minute.

Chec de portocale și caise uscate

Răciți, tăiați și savurați!

Chec de portocale și caise uscate

Sursa

Distribuie articolul: