Chifteluţe de post din linte

Chifteluţe de post din linte

Pentru o cină sănătoasă și gustoasă, poți prepara aceste chifteluțe de post, care-i vor cuceri chiar și pe cei care preferă varianta clasică a pârjoalelor (cu muuultă carne).

Ingrediente:

  • 1 cană de linte roșie
  • 1 buchet de pătrunjel
  • 1 ceapă medie
  • 1 cartof fiert în coajă
  • 4 linguri de drojdie
  • 1/2 ceașcă de măsline negre feliate
  • 2/3 cană de pesmet
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

1. Lintea se spală, se scurge de apă și se adaugă într-o oală cu apă, cât să o acopere. Se lasă pe foc până când începe să fiarbă, după care încă aproximativ 15 minute și se dă la o parte. Se strecoară și se pune într-un castron mare. Se zdrobește cu ajutorul unei furculițe.

2. Cartoful fiert se curăță de coajă și se adaugă în bol alături de drojdie, ceapa curățată și tocată mărunt, pătrunjelul spălat și tocat, măslinele feliate, pesmet, sare și piper.

3. Tot cu ajutorul unei furculițe sau chiar cu mâinile începeți amestecarea compoziției. Aceasta trebuie să fie ușor lipicioasă pentru a se modela bine.

4. Se pune un grill pe aragaz, se încinge și se adaugă chifteluțele de post modelate în prealabil, lăsându-se câte 1-2 minute pe fiecare parte. Puteți să le lăsați și la cuptor, pentru 15 minute pe fiecare parte, la 180 grade. Le puteți folosi pentru a face burgeri vegetarieni pentru întreaga familie sau chiar pentru prieteni. În acest fel, îi veți ajuta să-și detoxifieze organismul, chiar dacă este vorba de o singură masă.

Sursa