Cină pregătită în grabă de la Maria Andriuță

Cină pregătită în grabă de la Maria Andriuță

-
//
29.05.2014

Cină pregătită în grabă de la Maria Andriuță

Maria Andriuță -  pasionată de gastronomie și un gurmand adevărat. "Pentru mine, gătirea este un fel de meditație în care te poți scufunda totalmente în procesul de creație. Și probabil ca este cel mai rapid mod să savurezi  rezultatul muncii tale! :) "

Uneori, aveți la dispoziție foarte puțin timp, dar vreți să mâncați chiar acum, deci, trecând pe la supermarket, puteți lua piept de pui, ciuperci, salată și, literalmente, timp de 10-15 minute puteți pregăti o cină decentă! Și da, lămâie! Nu uitați de lămâie, este un element sacru!

Ingrediente:

Piept de pui 1 buc.

Champignon 250 g.

Salată verde 1 legătură

Lămâie 1 buc.

Sare, piper, ulei de măsline, oțet balsamic

Condimente după gust (eu folosesc cu succes un amestec de ierburi, fie de provence, fie mediteraneene, dar fără adaos de sare și a altor componente străine)

Pieptul de pui îl tăiem în două jumătăți, iar apoi, fiecare jumătate o tăiem transversal în felii subțiri. Condimentăm cu sare, piper, stropim cu sucul a jumătate de lămâie, ulei de măsline și presărăm cu ierburi aromate. Lăsăm timp de cinci minute carnea să se marineze.    

Cină pregătită în grabă de la Maria Andriuță

Clătim salata verde, o rupem cu mâinile și o așezăm pe farfuria de servire într-o cantitate dependentă de numărul de persoane ce vor lua masa. Direct pe farfurie condimentăm un pic salata cu sare, stropim cu suc de lămâie și amestecăm.

Cină pregătită în grabă de la Maria Andriuță

Între timp, pe tigaia încinsă, așezăm fileul de pui, nu e nevoie de ulei, deoarece el deja se conține în marinată.

Cină pregătită în grabă de la Maria Andriuță

Îndată ce carnea se face albă pe ambele lature, este important să nu o uscăm prea tare, adăugăm ciupercile tăiate felii. Stropim totul cu oțet balsamic, eu îl păstrez într-o sticluță cu pulverizator, este foarte comod și datorită acestui fapt nu se exagerează cu aciditatea. Notați-vă…

Ciupercile nu trebuie prăjite, ele trebuie doar încălzite și lăsate să îmbibe toate aromele. Apropo, încă un secret obținut din experiență, champignonii nu lasă suc și nu se micșorează în dimensiuni, dacă pe tigaie aproape că nu este grăsime. 

Cină pregătită în grabă de la Maria Andriuță

Cina gata preparată arată astfel! :) Chemați cât mai curând persoanele iubite la masă!

Cină pregătită în grabă de la Maria Andriuță