Deserturi pentru Revelion, care pot fi servite cu înghețată Sandra

Deserturi pentru Revelion, care pot fi servite cu înghețată Sandra

Mai sunt zile numărate până la Revelion, iar gospodinele din toată țara deja fac meniul pentru masa de sărbătoare. Pe lângă bucatele tradiționale, cum ar fi piftia, salata Boeuf, pârjoale și sarmale, trebuie să avem și un desert delicios.

Pentru că atât copiii, cât și maturii așteaptă cu nerăbdare să savureze un desert ca la carte, vă propunem să-i impresionați pe invitați cu una dintre cele 7 rețete de mai jos, care se servesc cu înghețată Sandra. Vă asigurăm că niciun oaspete nu va rămâne nemulțumit!

Cinnamon Rolls

Ingrediente (pentru 12 roluri):

Aluat:

  • ½ cană de apă caldă (40°C)
  • 2 ¼ lingurițe de drojdie uscată
  • ¼ cană + 1 linguriță de zahăr
  • ½ cană de lapte integral la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 linguriță de sare
  • 4 căni de făină
  • 5 linguri de unt moale

Umplutură de scorțișoară:

  • 1/3 cană de unt moale
  • 1/3 cană de zahăr
  • 1/3 cană zahăr brun
  • 1 lingură de scorțișoară
  • ¼ linguriță de sare

Glazură:

  • 1 ½ cană de zahăr pudră
  • 4 linguri de lapte
  • 1 linguriță de zest de portocală
  • Sare

Mod de preparare:

  1. Aluatul: presurați drojdia uscată peste apa caldă. Adăugați o linguriță de zahăr și amestecați. Lăsați pe 5-7 minute ca amestecul să înceapă a activa.
  2. Într-un bol adânc, turnați compoziția din drojdie, apă și zahăr. Adăugați ¼ cană de zahăr, laptele, oul și gălbenușul de ou. Amestecați bine. Adăugați făina și untul puțin câte puțin. Amestecați încet până obțineți o compoziție uniformă. Dacă aluatul obținut este prea lipicios, mai adăugați puțină făină.
  3. Răsturnați aluatul într-un bol preuns cu unt. Acoperiți bolul cu peliculp alimentară și lăsați aluatul să crească la temperatura camerei timp de o oră.
  4. După ce aluatul a crescut începeți să-l lucrați. Lucrați-l în formă de dreptunghi de dimensiunea 50 x 30 cm pentru a-l putea tăia ușor. Ungeți aluatul întins cu unt topit.
  5. Umplutura de scorțișoară: într-un bol, amestecați zahărul, zahărul brun și scorțișoara. Presurați aluatul întins cu această umplutură.
  6. Răsuciți aluatul sub formă de învârtită și tăiați-l în 12 părți egale. Luați o tavă și ungeți-o cu unt după mcare aranjați rolurile tăiate în ea. Acoperiți tava cu pelicula alimentară și lăsați-o pe 30-45 minute la temperatura camerei.
  7. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Coaceți rolurile timp de 30-35 min. Lăsați-le să se răcească timp de 5 minute.
  8. Glazura: într-un bol combinați zahărul pudră, laptele, esența de vanilie, zestul de portocală și sarea. Amestecați până la omogenizare. Dacă glazura este prea deasă adăugațu puțin lapte. Turnați glazura peste rolurile calde și serviți-le imediat. Recomandăm să le serviți cu înghețată Sandra Magic măr și scorțișoară.

Cookie Sandwich

Ingrediente:

  • ½ cană de zahăr
  • ¾ cană de zahăr brun
  • 1 linguriță de sare
  • ½ cană de ulei de cocos rafinat
  • ¼ cană de lapte
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 ½ cană de făină
  • ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 500 g de picături de ciocolată
  • 700 g de înghețată

Mod de preparare:

  1. Într-un bol, bateți bine zahărul, zahărul brun, sarea și uleiul de cocos.
  2. Adăugați laptele și esența de vanilie și continuați să amestecați.
  3. Încorporați făina, soda și amestecați încet cu o spatulă. Adăugați și 250 g de picături de ciocolată.
  4. Puneți aluatul la rece timp de 30 minute.
  5. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați o tavă cu hartie de copt.
  6. Cu ajutorul unei linguri pentru înghețată formați bile de aluat și puneți-le în tavă la o distanță de 5 cm una față de alta.
  7. Coaceți biscuiții timp de 12-15 minute după care lasați-i să se răcească complet.
  8. Luați înghețata și tăiați-o in felii de 4 cm grosime. Luați doi biscuiți și puneți între ei felia de înghețată. Rostogoliți prin restul picăturilor de ciocolată sandwich-ul, astfel încât acestea să se lipească de înghețată.
  9. Savurați cu plăcere. Recomandăm cu înghețată Sandra Magic, măr și scorțișoară.

Pancakes

Ingrediente: 

  • 60 g fulgi de ovăz
  • 1 ou
  • 150 ml de lapte
  • 2 lingurițe de miere
  • 60 g făină
  • 2 lingurițe praf de copt

     Mod de preparare:

  1. Mărunțiți cu ajutorul unui blender fulgii de ovăz. Adăugați laptele și mierea și amestecați până la omogenizare.
  2. Încorporați făina, praful de copt și amestecați din nou până obțineți un aluat semi lichid. Dacă e prea gros, adăugați un pic de lapte.
  3. Luați o tigaie și gătiți clătitele pe ambele părți.
  4. Serviți imediat cât sunt calde. Recomandăm să le serviți cu miere, fructe și/sau o bilă de înghețată Sandra Magic Christmas portocală și ciocolată.

Lava cake

Ingrediente:

  • 2  ouă
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 ½ cană de lapte condensat fiert
  • 35 g făină
  • înghețată pentru servit

 Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 220°C. Ungeți cu unt 4 forme micuțe de copt cu diametrul de 8 cm.
  2. Într-un bol puneți ouăle, gălbenușurile de ou și extractul de vanilie. Amestecați cu mixerul timp de 4-5 minute, până la obținerea unui amestec gros și pal.
  3. Adăugați laptele condensat și amestecați încet până la încorporare integrală. Turnați făina și continuați să amestecați foarte ușor.
  4. Turnați amestecul în cele 4 forme și puneți-le în cuptor timp de 10-12 minute sau până când acestea se rumenesc prin părți, iar mijlocul este moale.
  5. Lăsați-le să se răcească în forme timp de 1-2 minute. Luați un cuțit și treceți cu el ușor pe marginea formei pentru a dezlipi cechul de formă.
  6. Serviți checul cald și decorați-l cu o bilă de înghețată Sandra Magic cu măr și scorțioară.

Brownie de ciocolată și portocală

Ingrediente:

Brownie:     

  • 1 cană de făină
  • ½ cană de unt topit
  • ½ linguriță de sare
  • 4 ouă
  • 1linguriță esență de vanilie
  • ¼ cană de cacao pudră

Umplutură: 

  • ½ cană de unt topit
  • 3 căni de zahăr pudră
  • 1 ½ lingură de apă
  • ½ linguriță esență de portocală

Sos:               

  • 340 g de ciocolată
  • 9 linguri de unt
  • ½ linguriță esență de portocală
  • Înghețată pentru servit

Mod de preparare:

  1. Brownie: combinați toate ingredientele într-un bol și amestecați-le cu mixerul la viteză medie timp de 3 minute. Turnați amestecul obținut într-o tavă preunsă cu unt. Puneți tava în cuptor la temperatura de 180°C și coaceți aproximativ 25 de minute. Lăsați să se răcească complet.
  2. Umplutura: amestecați bine untul cu o cană de zahăr pudră. Adăugați extractul de portocală și puțină sare. Amestecați. Introduceți treptat restul zahărului, apa și continuați să amestecați până la omogenizare. Dacă este necesar mai adăgați puțină apă. Trebuie să obțineți o cremă densă. Ungeți blatul de brownie cu aceasta cremă.
  3. Sosul: topiți pe baie marină ciocolata și untul. Adăugați extractul de portocală și amestecați in continuu. Lăsați să se răcească timp de 30 de minute, până când aceasta este deabia caldă. Turnați sosul uniform peste crema de pe blat.
  4.  Puneți în frigider pe minim 20 de minute. Înainte de a servi, porționați desertul. Serviți-l cu înghetață. Cel mai bine să-l serviți cu înghețata Sandra Magic de portocală și ciocolată.  

Tartă cu mere

Ingrediente:

  • 250 gr. – foitaj fără drojdie
  • 6 mere mari
  • 1 linguriță – scorțișoară
  • 100 gr. – zahăr
  • 75 gr. – unt
  • Pentru sos:
  • 400 gr. – mere
  • 50 gr. – unt
  • 50 gr. – zahăr

Mod de preparare:

  1. Sosul: curățați și tăiați merele în cubulețe mici. Puneți-le într-o cratiță împreună cu zahărul, untul și fierbeți totul la foc mic 30 de minute. Mărunțiți compoziția în blender.
  2. Curățați merele de coajă, tăiați-le felii. Topiți în tigaie zahărul. Adăugați untul și scorțișoara.
  3. Întindeți aluatul. Într-o tavă aranjați feliile de mere în formă de evantai. Turnați deasupra sosul. Acoperiți atent cu aluat și puneți în cuptor la 200°C pentru 25-30 minute.
  4. Scoateți tarta  din cuptor, puneți deasupra ei o farfurie și rapid întoarceți-o pe farfurie.

Sandwich cu înghețată

Ingrediente:

  • 100 gr. – unt moale
  • 100 gr. – zahăr
  • 30 gr. – cacao
  • 60 gr. – făină
  • 1 linguriță – bicarbonat de sodiu
  • ¼ linguriță – sare
  • 1 linguriță – esență de vanilie
  • 1 ou

Mod de preparare:

1. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați o tavă de copt cu dimensiunile 20 x 20 cm cu hârtie de copt.

2. Amestecați untul moale cu zahărul până obțineți consistența unei creme. Adăugați oul și esența de vanilie. Amestecați până la încorporare integrală.

3. Introduceți toate ingredientele uscate în crema obținută și continuați să amestecați până la omogenizare.

4. Turnați amestecul în tavă și coaceți-l timp de 13-14 minute până când marginile se înnegresc puțin.

5. Scoateți înghețata din congelator și lăsați-o să se încălzească puțin.

6. Pentru a forma sandwich-urile, tăiați blatul în dreptunghiuri. Luați înghețata și formați sandwich-urile.

7. Puneți sandwich-ul  în congelator pe 2-4 ore, până când înghețata se întărește, după care scoteți-l și tăiați-l în forme dreptunghiulare.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Sandra a decis să își surprindă consumatorii cu o înghețată nouă, ediție limitată, Sandra Magic Christmas. Aceasta este disponibilă în 3 arome: măr și scorțișoară, mentă cu picături de ciocolată și portocală cu ciocolată. Profită din plin de magia sărbătorilor de iarnă cu Sandra Magic Christmas.

sandra.md

Facebook

Instagram

Telefon: 080 080 077