Dulceață din petale de mac sălbatic de la Natalia Matiescu

Dulceață din petale de mac sălbatic de la Natalia Matiescu

Amatorii de dulce și de gusturi noi, pot încerca o rețetă cu totul deosebită de la Natalia Matiescu. Aceasta vă propune să încercați dulceața de maci, care are un gust specific și s-ar combina perfect cu câteva bucățele de cașcaval bun.

Dulceață din petale de mac sălbatic de la Natalia Matiescu

“…Nu știu să descriu gustul, pentru că nu am mâncat până azi nimic asemănător, dar merită tot efortul pe care l-am depus. Este o dulceață care nu se mănâncă cu lingura mare, eu aș combina-o cu un cașcaval bun, ca cel de capră de exemplu.

Nu știu nicio vrajă care ar transforma zahărul într-un produs sănătos, de asta am mers pe calea tradițională de preparare a dulcețurilor pe zahăr. Nu-mi place gustul de stevia și nu cunosc alt îndulcitor care nu ar schimba gustul produsului final. Secretul este măsura în cazul zahărului, cred eu”, a scris Natalia Matiescu pe pagina sa de facebook.

Ingrediente:

  • 200 gr petale de mac sălbatic, culese departe de oraș (se înlătură partea neagră de la petale, care este amăruie)
  • 650 gr apă bună
  • 1 kg zahăr
  • 1 lămâie
  • 1 păstaie de vanilie
  • 1 bățisor de scorțișoară

Mod de preparare:

Se prepară siropul din zahăr, apă, vanilie, scorțișoară prin metoda de evaporare până obțineți un sirop consistent ca mierea.

Adăugați petalele strivite cu sucul de la o lămâie și lăsați să fiarbă 15-20 de minute. Turnați și păstrați în borcan închis.

Dulceață din petale de mac sălbatic de la Natalia Matiescu

Sursa: facebook/ Natalia Matiescu

Distribuie articolul: