Evantai de dovleac

Evantai de dovleac

Toamna este anotimpul perfect pentru a experimenta diverse feluri cu dovleac. În această rețetă dovleacul nu este ingredientul principal, însă el își va lăsa cu siguranță amprenta în sonoritatea gustativă a bucatelor.

Evantai de dovleac

MOD DE PREPARARE

1. Topiți într-o crăticioară cu fundul gros 2 linguri de unt, până acesta capătă o culoare maronie, apoi adăugați laptele călduț. În compoziția caldă de unt și lapte dizolvați 11 grame de drojdii și 0,5 pahare de zahăr (dacă preferați mai dulce, puteți crește cantitatea de zahăr), amestecați și lăsați 10 minute. Apoi adăugați piureul de dovleac (copt sau fiert), sarea și, treptat, făina. Frământați timp de 10 minute până obțineți un aluat moale, lipicios. Puneți aluatul la loc cald, pentru aproximativ o oră.

Evantai de dovleac

2. Topiți celelalte 2 linguri de unt, iar separat amestecați zahărul cu scorțișoara. Întindeți aluatul până obțineți o turtă dreptunghiulară, cu grosimea de aproximativ 0,5 cm. Ungeți aluatul cu unul topit și presărați zahărul cu scorțișoara. Tăiați 5 fâșii, puneți-le una peste alta și decupaţi pătrate.

Evantai de dovleac

3. Aranjați pătrățelele de aluat vertical într-o formă de pâine sau chec, unsă cu unt.

Evantai de dovleac

4. Acoperiți cu un prosop și lăsați să se odihnească 20-30 de minute.

5. Coaceți timp de 40 de minute la temperatura de 180 de grade, până se rumenește. Poftă bună. 

Evantai de dovleac

Sursa