Găluște cu prune și ciocolată

Găluște cu prune și ciocolată

Găluștele sunt desertul preferat al copiilor din Cehia și Austria. Iar dacă în interiorul aluatului se ascunde o prună dulce cu ciocolată, nici adulții nu pot spune „nu” acestui deliciu!

Găluște cu prune și ciocolată

MOD DE PREPARE

1. Pregătiți întâi siropul. Tăiaţi fâșii coaja portocalelor spălate bine în prealabil, iar din miez stoarceți sucul. Turnați sucul într-o tigaie înaltă, adăugați coaja, zahărul și toate condimentele.

2. Aduceți compoziția la fierbere și fierbeți la foc minim, amestecând, timp de 10-12 minute. Luați de pe foc, răciți și strecurați, apoi dați la frigider.

3. Omogenizați brânza cu ajutorul blenderului sau al unei site. Adăugați ouăle bătute cu furculița și sarea, amestecați cu blenderul sau mixerul până la o consistență omogenă. Adăugați făina și frământați un aluat moale și elastic. Înveliți aluatul în peliculă alimentară și lăsați 20-30 de minute.

4. Întindeți aluatul și decupați 16-20 de porții egale.

5. Îndepărtați cu atenție sâmburii prunelor, iar în locul acestora puneți câte o bucățică de ciocolată. Formați din fiecare bucată de aluat o turtiță în care să închideți prunele. Lipiți binele marginile și neteziți locul închiderii.

6. Fierbeți apă într-o cratiță mare, adăugați câte o linguriță de sare și zahăr. Cufundați găluștele în apa fierbinte, aduceți la fierbere și fierbeți la foc mic timp de 15 minute. Scoateți găluștele, lăsând apa să se scurgă. Aranjați în farfurii și stropiți cu sirop.

Poftă mare!

Sursa

Distribuie articolul: