Gofre belgiene de la Mariana Stîngaci

Gofre belgiene de la Mariana Stîngaci

Dacă vrei să-ți impresionezi familia cu un mic dejun delicios în acest weekend, îți propunem o rețetă simplă de gofre belgiene, după rețeta bloggeriței Mariana Stîngaci.

Ingrediente:

  • 1 banană coaptă
  • 150 gr iaurt grecesc 
  • 1 ou 
  • 50 gr unt topit
  • 130 gr faină integrală
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Amestecați toate ingredientele la un loc cu ajutorul unui blender până obțineți o consistență de smântână. Puneți aparatul pentru vafe la încălzit, ungeți cu unt pe ambele părți și coaceți compoziția 4-5 minute până se rumenește. Puteți înlocui făina integrală cu făină albă, iar untul cu ulei de cocos. Serviți cu fructe proaspete și miere, sau cu ricotta, sirop de arțar și nuci.

Să aveți poftă!