Gustare ”Coroniță de Crăciun”

Gustare ”Coroniță de Crăciun”

Rețeta este foarte simplă și ușor de preparat, însă arată această gustare delicioasă și benefică foarte festiv. Coronița din chifle poate fi coaptă în ajun, și decorată înainte de a fi pusă pe masa de sărbătoare.

Dacă cineva are posibilitatea să cumpere aluat gata preparat pentru croissante (2 ambalaje a câte 226 gr), este variant perfectă pentru această rețetă.

Gustare ”Coroniță de Crăciun”

Metoda de preparare:

Dacă nu vă reușește să folosiți lista ingredientelor indicate mai sus, atunci vă propunem cantitatea exactă a produselor.

Gustare ”Coroniță de Crăciun”

Sfat util: atunci când cumpărați tulpinele de țelină, alegeți-le pe ce cele cu frunze – acestea vor fi folosite pentru decorare.

Decongelați aluatul. Ungeți pe o parte foaia de aluat cu ou bătut (sau unt topit) și rulați-l în ruladă, cu partea unsă în interior.

Gustare ”Coroniță de Crăciun”

Cu un cuțit subțire și ascuțit tăiați ruladele în 8 părți egale (în total se vor primi 16 bucăți).

Gustare ”Coroniță de Crăciun”

Tava se acoperă cu hârtie de pergament. Pe centru se pune o farfurie (sau capacul de la o cratiță cu diametrul de 20 cm) și în jurul ei se aranjează cele 16 bucăți de aluat. Farfuria pe centru vă va ajuta să creați o formă corectă a coroniței. Lăsați spațiu între chifle și aranjați-le cu colțul exterior al aluatului față în față. În caz contrar, în procesul de coacere, aluatul se va desface și va fi deteriorată forma coroniței. Ungeți suprafețele laterale cu ou bătut. Scoateți farfuria de pe tavă și coaceți chiflele în cuptorul încins preventiv până la 190 grade până la culoarea aurie.

Gustare ”Coroniță de Crăciun”

Într-un bol, bateți până la o consistență omogenă brânza, smântâna, usturoiul praf și mărarul. Puneți amestecul la frigider. Încercați să tăiați ardeiul și tulpina de țelină în cuburi mici, iar de pe broccoli să tăiați doar cele mai mici inflorescențe.

Gustare ”Coroniță de Crăciun”

Chiflele coapte se răcesc pe hârtie. Alegeți un talger potrivit după diametru și transferați atent pe ea coronița. Puteți lăsa coronița să lunece de pe hârtie – ea nu se va rupe.

Ungeți uniform amestecul de brânză peste chifle.

Aranjați pe rând broccoli, bucățile de tulpină de țelină, după care ardeiul. Cu frunzele de țelină decorați coronița imitând o fundă. Pe centru poate fi amplasată o lumânare. Oaspeții nu-și vor da seama că aceasta nu este o decorațiune de Crăciun, ci o mâncare adevărată.

Gustare ”Coroniță de Crăciun”

Distribuie articolul: