Piftie cu medalioane de pui

Piftie cu medalioane de pui

Mesele de sărbătoare la gospodinele bune rareori se trec fără piftie – principala gustare de iarnă. Fiecare familie, fiecare gospodină are propriile secrete de pregătire a acestui fel consistent. Piftia este numită şi răcitură, denumire care reflectă şi mai bine esenţa acesteia. Unii preferă răcitura mai densă, alţii, din contra, mai uşoară, din carne slabă cu legume. Însă un lucru rămâne neschimbat: pe masa de Revelion piftia ocupă locul principal.

Piftie cu medalioane de pui

MOD DE PREPARARE

Piftie cu medalioane de pui 1. Curăţaţi ceapa şi morcovul, spălaţi tulpina de ţelină. Împlântaţi în ceapă cuişoarele. Clătiţi bine piciorul de viţel, puneţi-l în cratiţă. Turnaţi apă rece, aduceţi la fierbere, spumaţi. Adăugaţi legumele şi fierbeţi la foc mic timp de 4 ore.
Piftie cu medalioane de pui 2. Tocaţi fileul de pui. Curăţaţi usturoiul, tăiaţi-l mărunt şi adăugaţi-l în carnea tocată.
Piftie cu medalioane de pui 3. Spălaţi carnea de vită şi uscaţi-o cu şerveţele de hârtie. Faceţi o tăietură în mijlocul bucăţii de carne, neajungând 1 cm până la margine. Faceţi alte incizii spre stânga şi dreapta. Deschideţi bucata de carne ca pe o carte. Acoperiţi cu folie alimentară şi bateţi bine. Puneţi pe o margine carnea tocată de pui, formaţi o ruladă şi fixaţi-o cu scobitoare. Înveliţi într-o bucată de pânză  şi legaţi cu sfoară.
Piftie cu medalioane de pui 4. Adăugaţi rulada în cratiţa în care fierbe piciorul de vită. Adăugaţi verdeţurile legate, frunzele de dafin, boabele de piper şi fierbeţi încă 1 oră. Cu 20 de minute înainte de a lua de pe foc, săraţi bulionul.
Piftie cu medalioane de pui

5. Scoateţi rulada din cratiţă, îndepărtaţi ţesătura şi scobitorile, lăsaţi să se răcească şi tăiaţi feliuţe.

Piftie cu medalioane de pui 6. Strecuraţi bulionul. Puneţi pe fundul formei medalioanele de pui, turnaţi bulion într-un strat de 1 cm, daţi la frigider pentru 10 minute. Tăiaţi ardeii în rondele şi puneţi peste bulionul prins. Turnaţi un alt strat subţire de bulion şi lăsaţi la frigider până se prinde bine.
Piftie cu medalioane de pui

Sursa

Distribuie articolul: