Piure de cartofi cu spanac

Piure de cartofi cu spanac

-
//
13.06.2014

De foarte multe ori s-a vorbit despre beneficiile spanacului pentru organizmul nostru. Acesta conține o cantitate mare de vitamine și minerale. Păcat este că copiii nu preferă o astfel de iarbă. Așa că trebuie un pic să o mascăm în bucatele pe care le pregătim pentru copii. Piureul de cartofi este cel mai potrivit pentru acest scop. Principalul lucru este că spanacul practic nu are miros şi gust special, dar dă numai culoarea de verde.

Piure de cartofi cu spanac

Ingrediente

Pentru o porţie:

cartofi mijlocii - 2 buc.

spanac - 30 g

sare - după gust

unt - 1/2 linguriţă

Modul de preparare:

1. Se fierb cartofii în apa cu sare pînă cînd se înmoaie.

2. Înainte de a scurge apa din recipient, cufundăm frunzele de spanac timp de 2-3 minute.

3. Se scurge apa, se adaugă untul și se amestecă cu piureul de cartofi. Spanacul, cel mai bine, se trece prin blender şi apoi se amestecă cu cartofii.

Asta e tot, piureul de cartofi gustos și sănătos cu spanac, este gata. Am avut cartofi noi, deaceea piureul de cartofi s-a dovedit a fi atât de incredibil la gust și chiar dulciu. Copilul meu a lăudat mâncarea și a mâncat-o cu plăcere. Din moment ce copilul a crescut, el a mîncat piure de cartofi cu pîrjoale de pui, iar copiilor de peste un an, le puteţi mărunţi carnea fiartă.

Poftă bună!