„Pizza” din cartofi copţi

„Pizza” din cartofi copţi

Pizza nu este niciodată prea multă. Dacă nu aveţi timp pentru pregătirea aluatului, înlocuiţi-l cu cartofi, în schimb la umplutură vă puteţi lăsa purtate de imaginaţie. Iată trei variante verificate şi absolut delicioase: pui, caşcaval cu mucegai şi dovleac; fasole, piept de pui şi gălbenuş; morcov, sfeclă, stafide şi pastă de brânză.

„Pizza” din cartofi copţi

MOD DE PREPARE

1. Spălaţi bine cartofii. Împungeţi-i de câteva ori cu furculiţa. Înveliţi fiecare cartof în folie şi coaceţi la temperatura de 200 °С 1–1,5 ore, în funcţie de mărime (o puteţi face în ajun).

2. Tăiaţi ceapa pai şi prăjiţi-o în ulei de măsline, aproximativ 5 minute. Tăiaţi pai salamul şi usturoiul, adăugaţi la ceapă şi gătiţi 1 minut.

3. Tăiaţi în jumătate cartofii gata, aranjaţi-i într-o formă. Puneţi pe fiecare jumătate de cartof câte o felie subţire de roşie, o lingură de salam cu ceapă, o frunză de busuioc şi o felie subţire de mozzarella. Coaceţi la cuptor timp de 3-5 minute, până se topeşte caşcavalul. Serviţi imediat.

„Pizza” din cartofi copţi

Sursa

Distribuie articolul:

Etichete