Plăcintă de post cu ciuperci la cuptor

Plăcintă de post cu ciuperci la cuptor

Plăcinta este un deliciu culinar care poate fi preparat după propriile preferințe. De Ziua Internațională a Mâncatului de Plăcinte, noi îți propunem o rețetă de post, care se pregătește simplu și rapid.

Ingrediente:

  • 300 g de făină;

  • 100 ml de apă rece;

  • 500 g de ciuperci curățate;

  • 50 ml de ulei;

  • 1 bucată de ceapă tocată mărunt;

  • 1 legătură de mărar tocat;

  • sare după gust;

  • piper după gust;

  • 1 lingură de amidon de porumb.


Cum se prepară?

  1. Mai întâi se face aluatul de placintă. Se amestecă făina cu apa mai întâi cu o furculiță, apoi se frământă cu mâna până rezultă un aluat fin. Dacă coca e prea tare, se mai adaugă puțină apă. Daca coca e prea moale, mai adaugă niște făină. Coca finală se acoperă cu folie de plastic și se lasă pe masa din bucatarie jumătate de oră.
     
  2. În acest timp se încălzește uleiul într-o tigaie, apoi se adaugă ceapa și puțină sare. Ceapa se călește 3-4 minute la foc mic. Se adaugă ciupercile și se gătesc până ce se înmoaie. Se pune amidonul de porumb dizolvat în puțină apă și se lasă la fiert câteva minute, până se îngroașă sosul. Se adaugă mărarul tocat, sare și piper după gust.
     
  3. 3/4 din cocă se întinde în foaie subțire și se pune în tava de plăcintă. Se toarnă deasupra umplutura de ciuperci. Restul de aluat se întinde și se pune deasupra, ca un capac. Marginile se sigilează între ele. În capac se fac niște tăieturi, ca să poată ieși aburul în timpul coacerii.
     
  4. Plăcinta se coace 20-30 de minute în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C.