Prăjitură cu fructe, rețetă ușor de preparat

Prăjitură cu fructe, rețetă ușor de preparat

O reţetă pe care trebuie să ţi-o notezi. O poţi face cu orice fel de fructe vrei, chiar şi cele în conservă. Este o tartă răcoroasă, nu foarte dulce, iar rețeta este ușor de preparat. Îţi trebuie doar puţină răbdare şi câteva ingrediente.

Pregătire: 30
Porții: 6
Gătire: 1h
Timp total: 1h 30

Ingrediente pentru tartă:

  • 300 g făină
  • 200 g unt
  • 100 g zahăr
  • 3 gălbenuşuri.

Ingrediente pentru cremă:

  • 3 ouă
  • 2 linguri făină
  • 1 baton de vanilie
  • 150 ml de lapte
  • fructe, după gust.


Instrucțiuni

Cerni făina, adaugi sarea, zahărul şi untul. La sfârşit adaugi gălbenuşurile. Frămânţi bine, apoi laşi 1-2 ore la rece. Modelezi aluatul în tavă, apăsând uşor. Bagi la cuptor, la foc potrivit.

Pepari crema de vanilie. Amesteci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi făina şi torni laptele fierbinte, încet, amestecând. Fărâmiţezi batonul de vanilie şi îl adaugi. Pui la foc mic şi continui să amesteci, până se îngroaşă. Iei de pe foc şi mai amesteci, apoi laşi la răcit.

Pui 3/4 din cremă peste tarta scoasă de la cuptor. Aşezi deasupra fructele: fragi, căpşuni, zmeură. Bagi tava la rece şi serveşti după câteva ore.

Sursa