Produse contraindicate la răceală

Produse contraindicate la răceală

-
//
27.02.2015

Medicii spun, că să hrănești o persoană bolnavă – este echivalentul alimentării însuși a bolii. Toată energia este direcționată nu în vederea însănătoșirii, ci pentru digerarea alimentelor. De aceea, nu trebuie să impuneți copilul bolnav să mănânce tot până la ultima lingură, dacă acesta nu vrea. Organismul este foarte sensibil.

Produse contraindicate la răceală

Citricele (inclusiv lămâia)

Consumul citricelor în timpul răcelii sau a gripei nu este recomandat. Desigur, acestea conțin un nivel sporit de vitamina C, însă fructele respective conțin de asemenea mulți acizi, iar virușii și bacteriile se simt confortabil într-un mediu acid. De aceea, în timpul răcelii se recomandă consumul apei minerale alcaline. Iar lămâile și portocalele să le lăsați pentru profilaxie.

Băuturi fierbinți

Consumul mare de lichide – este primul lucru recomandat de orice medic în cazul unei răceli. ”Consumul de lichide calde” – va spune un specialist adevărat în domeniu. Ceaiul fierbinte poate provoca o acțiune iritantă asupra mucoasei gâtului.

Mierea

Mierea – este un produs perfect la răceală și tuse. Aici însă trebuie respectată o condiție: nici într-un caz, mierea nu se adaugă în apa fierbinte (ceai sau alte băuturi). La contactul cu lichidele fierbinți, mierea începe să piardă din proprietățile sale benefice. Totodată, se pot forma substanțe nocive pentru sănătate.

Bomboane și alte dulciuri

Produsele dulci – reprezintă o alimentație bogată în calorii, pe care organismul trebuie să le asimileze. Astfel, inițial, organismul va digera bomboanele, în loc să lupte cu boala. Mai mult, dulciurile diminuează activitatea sistemului imunitar.

Produse contraindicate la răceală

Pesmeți și produse rigide

Alimentele rigide și pesmeții irită mucoasa și pot provoca tusea.

Alimentați-vă corect și nu vă îmbolnăviți!