Pui cu ardei gras la tigaie

Pui cu ardei gras la tigaie

Atunci când nu ai prea mult timp la dispoziție și trebuie să prepari ceva la prânz sau la cină, trebuie să găsești formula perfectă: să fie o rețetă gustoasă și sănătoasă, să fie pe placul tuturor membrilor familiei și să fie pregătită într-un timp record. De aceea, îți venim în ajutor cu o idee care cu siguranță te va scoate din impas. Pui cu ardei gras la tigaie – o mâncărică rapidă, ieftină, extrem de aromată (trăiască ardeiul!) și sățioasă. Fă-o atunci când nu ai inspirație sau timp pentru ceva mai complicat!

TIMPI DE PREPARARE

  •  Timp de preparare: 10 min
  •  Timp de gătire: 20 min
  •  Gata în: 30 min


INGREDIENTE

  •  450 g piept de pui;
  •  2-3 ardei grași mari;
  •  2 linguri ulei de măsline/unt topit;
  •  1 linguriță boia dulce;
  •  sare și piper după gust.


CUM SE PREPARĂ?

  1. Taie pieptul de pui în fâșii. Asezonează-l, într-un bol, cu ulei/unt topit, boia, sare și piper. Încinge uleiul/untul într-o tigaie care nu lipește. Călește bucățile de pui 4-5 minute, întorcându-le din când în când de pe o parte pe alta.
     
  2. Când ai călit tot puiul, scoate-l într-un vas și pune la sotat ardeiul tăiat fâșii, în uleiul rămas de la pui. Când vezi că începe să se înmoaie ușor, pune la loc puiul, amestecă, mai asezonează cu sare și piper dacă simți nevoia.
     
  3. Pune capacul și lasă să se facă până se frăgezește puiul și se aromatizează de la ardei. Dă capacul la o parte și mai lasă până se evaporă lichidul aproape de tot.

    Îl poți servi alături de niște orez sau o porție de cartofi.
     

Sursa