Rețeta celei mai bune tocănițe din carne de porc

Rețeta celei mai bune tocănițe din carne de porc

Această rețetă e un deliciu și e potrivită pentru sezonul rece, dar și pentru sărbătorile de iarnă, atunci când gospodinele pregătesc diverse bucate pentru a-i răsfăța pe oamenii dragi. Iată cum se prepară cea mai bună tocăniță din carne de porc, pe care moldovencele o pregătesc cum știu ele mai bine și de sărbătoarea Sfântului Vasile.

Ingrediente:

– 500 grame de ceafă de porc; 
– 2 cepe; 
– 100 ml de bulion; 
– 3 căţei de usturoi; 
– 1 linguriţă de vegeta; 
– 1 lingură de pastă de ardei (din acelea care se întind pe pâine: cele mai bune sunt cele ungureşti); 
– o jumătate de linguriţă de cimbru uscat; 
– 2 fire de pătrunjel; 
– o jumătate de linguriţă de sare (plus piper, după gust); 
– o linguriţă de harissa (pastă de ardei iute la borcan); 
– ulei pentru oală în care pui carnea de porc.

Cum se prepară tocăniţă din carne de porc?

1. Taie ceafă de porc în cubuleţe.
2. Încinge uleiul în oală în care vei prăji carnea, la foc mare, timp de 10 minute (sau şi mai mult, până începe să se rumenească);
3. Toacă mărunt ceapă şi căleşte-o bine, tot în jur de 8-10 minute, la foc mediu.
4. Striveşte usturoiul şi stinge-l cu o cană de apă după un minut. Adaugă vegeta şi lasă compoziţia la fiert sub capac timp de 7 minute.
5. Adaugă apoi în amestecul de vegeta şi usturoi pasta de ardei, bulionul şi restul condimentelor. Lasă-le la foc mediu că să se fiarbă timp de aproximativ 25 de minute.
6. În ultimele 5 minute adaugă pastă de ardei iute de la borcan şi gustă din sosul special pentru a vedea dacă e mai cazul să condimentezi în plus sau nu. La final, presară pătrunjelul tocat.

Tocănița de porc se servește cu mămăliguță, în care puteți pune brânză topită sau unt.

Sursa