mamaplus

Rețetă de pască cu ciocolată

-
//
18.04.2019

Dacă nu știi ce fel de pască vei găti în preajma Sfintelor Sărbători de Paști, atunci noi îți sugerăm o rețetă deosebită pentru masa la care se vor aduna oamenii dragi. Cu siguranță, toți vor îndrăgi pasca cu ciocolată, de la mic și până la mare.

mamaplus

Timp de preparare:

  •  Timp de preparare: 90 min;
  •  Timp de gătire: 40 min;
  •  Gata în: 2 ore și 10 min.
     

Ingrediente:

Pentru aluat:

  •  250 g făină;
  •  125 g margarină;
  •  1 ou;
  •  65 g zahăr;
  •  1 praf sare;
  •  margarină pentru uns forma.

Pentru umplutură:

  •  100 g ciocolată de menaj;
  •  2 linguri cacao;
  •  2 linguri făină;
  •  200 ml lapte;
  •  4 ouă;
  •  100 g margarină;
  •  1 plic vanilie.


Mod de preparare:

1. Se prepară aluatul din făină, margarina, ou, zahăr şi un praf de sare. Se frământă, apoi se lasă la dospit. Se întinde cu sucitorul o foaie potrivit de groasă şi se întinde în forma de copt specială.

2. Se topeşte ciocolata pe baie de aburi, se adaugă margarina, cacao şi vanilie. Se toarnă laptele treptat şi se amestecă până compoziţia se îngroaşă. Separat, se bat ouăle, se adaugă zahărul, apoi se toarnă peste ciocolată.

3. Peste aluatul din tavă, se pune hârtie de copt cu boabe de fasole deasupra, pentru a-şi păstra forma. Se dă la cuptor şi se lasă cam 15 minute. După ce este gata, se scoate şi se îndepărtează foaia cu boabele de fasole.

4. Se toarnă umplutura, şi se dă din nou la cuptor, încă 20 de minute. Cu 5 minute înainte de a scoate forma din cuptor, se decorează cu jumătăţi de nuci sau migdale. Înainte de servire, se pudrează cu zahăr.

Sursa