Risotto cu ciuperci

Risotto cu ciuperci

Astăzi vă propunem un risotto cu gust delicat de frișcă. Prăjite împreună cu orezul, ceapa, usturoiul, ciupercile, semințele de fenicul, cimbru și chimen vor adăuga farfuriei note de nucă. Toate aceste gusturi și arome sunt îmbinate datorită parmezanului topit și frișcăi. Un adevărat deliciu!

Risotto cu ciuperci

MOD DE PREPARARE

1. Tocați mărunt ceapa, tăiați felii ciupercile, curățați usturoiul și striviți-l ușor cu lama cuțitului. Prăjiți toate ingredientele împreună, la foc iute, până se înmoaie.

Risotto cu ciuperci

2. Adăugați orezul, semințele de fenicul, chimen și cimbru: la început prăjiți orezul și condimentele pe o jumătate a tigăii, iar ceapa, usturoiul și ciupercile – pe alta, amestecând treptat. Aveți grijă ca orezul să nu se ardă. Amestecați cu grijă până se rumenește frumos. Această prelucrare suplimentară ar trebui să confere orezului și semințelor o aromă și un gust de nucă.

Risotto cu ciuperci

3. Adăugați apă clocotindă încât să acopere conținutul tigăii și fierbeți cu capacul pus, la foc mic, până orezul este aproape gata. Turnați frișca, puțină apă, sărați, adăugați zahăr după gust, ierburi provensale și înăbușiți încă vreo câteva minute, până se înmoaie orezul. Presărați cu parmezan și amestecați.

Risotto cu ciuperci

4. Serviți imediat, fierbinte, presărând cu verdețuri și puțin parmezan. Dacă vă plac mâncărurile mai condimentate, puteți adăuga un ardei chili tăiat mărunt direct în farfurie sau în tigaie, cu un minut înainte de a fi gata.

Risotto cu ciuperci

Sursa

Distribuie articolul: