Salată de spanac cu dressing cald de bacon

Salată de spanac cu dressing cald de bacon

Vă prezentăm o salată neobişnuit de gustoasă! Şi nu este neapărată nevoie de frunze de spanac fragede, deoarece dressingul este suficient de consistent şi aromat.

Salată de spanac cu dressing cald de bacon

MOD DE PREPARARE

1. Pentru dressing, curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa eşalot. Curăţaţi şi tocaţi mărunt usturoiul. Tăiaţi bucăţile de bacon în felii cu grosimea de 1 cm. Puneţi baconul pe o tigaie şi prăjiţi la foc mediu aproximativ 10 min.

2. Scoateţi baconul din tigaie cu ajutorul unei spumiere, iar în grăsimea rămasă puneţi ceapa şi usturoiul. Adăugaţi zahărul brun, amestecaţi cu atenţie. Luaţi de pe foc. Adăugaţi oţetul şi uleiul de măsline, bătând uşor cu telul. Condimentaţi cu sare şi piper.

3. Într-o tigaie sau o cratiţă nu prea mare turnaţi apă rece, puneţi ouăle. La foc mic, aduceţi apa până la fierbere, închideţi focul şi acoperiţi tigaia sau cratiţa cu un capac. Peste 10 min. ouăle vor fi gata. Curăţaţi-le şi tăiaţi-le în patru felii.

4. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o pai subţire. Ştergeţi şampinioanele cu un şerveţel de hârtie. Îndepărtaţi piciorușele (nu vom avea nevoie de ele), iar pălăriile ciupercilor tăiaţi-le felii subţirii. 

5. Îndepărtaţi coaja de pe bucata de pâine, tăiaţi miezul cuburi şi prăjiţi-le la foc iute până se rumenesc bine, în aceeaşi tigaie în care a fost prăjit baconul, după ce aţi adăugat puţin ulei de măsline.

6. Spălaţi frunzele de spanac, dacă este nevoie, uscaţi-le pe un şerveţel de hârtie şi puneţi-le într-un bol, adăugaţi ceapa şi ciupercile, turnaţi dressingul cald. Aranjaţi pe frunzele de spanac ouăle şi pesmeţii, deasupra puneţi baconul prăjit. Serviţi cald.

Salată de spanac cu dressing cald de bacon

Sursa

Distribuie articolul: