Supă asiatică cu perişoare

Supă asiatică cu perişoare

-
//
26.10.2016

Dacă aveţi bulion de pui, îl puteţi folosi pentru o reţetă mai puţin obişnuită. Şi, apropo, cu cât mai mulţi creveţi veţi pune în carnea pentru perişoare, cu atât mai gustoase vor fi acestea.

Supă asiatică cu perişoare

MOD DE PREPARARE

1. Turnaţi 2 litri de apă peste carnea de pui, aşteptaţi să înceapă a fierbe, săraţi şi fierbeţi la foc mic timp de 1 oră. Strecuraţi bulionul printr-un tifon.

Supă asiatică cu perişoare

2. Daţi prin răzătoare ghimbirul curăţat. Aduceţi la fierbere sosul de soia, în care aţi adăugat zahărul şi ghimbirul, turnaţi în bulion.

Supă asiatică cu perişoare

3. Setaţi cuptorul la 220 °С. Pentru perişoare, curăţaţi creveţii, tocaţi-i mărunt cu cuţitul şi amestecaţi-i cu restul ingredientelor. Cu mâinile date cu ulei formaţi perişoare de mărimea unei nuci şi aranjaţi-le pe tava de cop unsă cu pergament. Coaceţi-le aproximativ 8 minute.

Supă asiatică cu perişoare

4. Adăugaţi în cratiţa cu bilion perişoarele şi lichidul pe care l-au lăsat în tavă. Tocaţi mărunt ceapa verde şi adăugaţi-o la supă. Aduceţi la fierbere şi lăsaţi pe foc 2-3 minute.

Supă asiatică cu perişoare

5. Între timp fierbeţi tăiţeii într-o cantitate mare de apă, în care aţi adăugat sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Scurgeţi apa şi aranjaţi-le în farfurii adânci.

Supă asiatică cu perişoare

6. Turnaţi bulionul cu perişoare peste tăiţei, lăsaţi câteva minute şi serviţi.

Supă asiatică cu perişoare

Sursa