Supă-cremă de cartofi cu țelină

Supă-cremă de cartofi cu țelină

Suplele sunt foarte folositoare: rapide și consistente, ele sunt ușor asimilate de organism. Supele au mai puține calorii decât bucatele prăjite sau chiar înăbușite, dar nu le sunt inferioare din punct de vedere nutrițional. Acest lucru este important pentru cei care doresc să slăbească. Supa-cremă de cartofi cu țelină nu este doar un prânz excepțional pentru întreaga familie, ci și o posibilitate bună de a diversifica meniul pentru cei care țin post sau urmează regimuri vegetariene.

Supă-cremă de cartofi cu țelină

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți toate ingredientele pentru supă. Tăiați prazul (folosiți doar părțile de culori deschise).

2. Cea mai bună metodă de pregătire a prazului este să îl tăiați, iar apoi să îl clătiți de câteva ori în apă rece și să strecurați apa printr-o sită.

3. Curățați rădăcina de țelină și tăiați-o cubulețe nu prea mari.

4. Prăjiți ceapa, prazul, țelina și usturoiul în ulei, condimentând cu sare și piper, în decurs de 8-10 minute, la foc mediu, cu capacul pus, până se rumenesc. Adăugați rădăcina de țelină după 3 minute de la începutul prăjirii.

5. Adăugați cartofii tăiați cubulețe și turnați bulionul. Acoperiți cu un capac și aduceți până la fierbere. Gătiți timp de 15 minute, până se înmoaie legumele.

6. Turnați supa în robotul de bucătărie și mixați până obțineți o compoziție omogenă. Turnați cratiță și adăugați frișca.

Supă-cremă de cartofi cu țelină

Sursa