Supă de mazăre

Supă de mazăre

Mazărea conține proteine vegetale, aminoacizi, vitamine, minerale și microelemente indispensabile meniului casnic, în special dacă în familie există copii. Supa de mazăre aromată și densă, cu sau fără carne, este perfectă pentru prânz, de aceea vă prezentăm în continuare o rețetă absolut delicioasă.

Supă de mazăre

MOD DE PREPARARE

Supă de mazăre 1. Fierbeți carnea de porc. Scoateți carnea din bulion, dezosați-o și tăiați-o bucățele nu prea mari. Puneți-o într-un bol, acoperiți-o și dați-o la o parte. Strecurați bulionul. Spălați mazărea și lăsați-o 30 de minute la umflat. Curățați și tocați mărunt ceapa și morcovul. Tăiați bucățele baconul și costițele (sau kaizerul), iar separat tăiați cubulețe pâinea. Încălziți într-o cratiță uleiul, prăjiți baconul 1 minut. Adăugați ceapa și morcovul, gătiți 4 minute.
Supă de mazăre 2. Turnați în cratiță bulionul strecurat.
Supă de mazăre 3. Scurgeți apa din mazăre, spălați-o încă o dată și adăugați-o în bulion. Aduceți supa la fierbere la foc mare, spumați. Reduceți focul, sărați, puneți capacul și gătiți 30 de minute.
Supă de mazăre 4. Curățați și mărunțiți usturoiul. Adăugați în supă bucățelele de carne de porc, usturoiul și oregano. Amestecați și luați de pe foc.
Supă de mazăre 5. Încălziți cuptorul la 200 °С. Turnați supa în ulcele de ceramică și dați la cuptor pentru 15 minute.
Supă de mazăre 6. Încălziți pe foc o tigaie fără ulei. Prăjiți costițele sau kaizerul până se rumenesc frumos. Adăugați bucățelele de pâine și rumeniți. Scoateți ulcelele, puneți deasupra supei crutoanele și cărnița prăjită. Presărați piper proaspăt măcinat. Supa de mazăre este gata! Poftă mare!
Supă de mazăre

Sursa

Distribuie articolul: