Supă fină de pui cu orez și cimbru

Supă fină de pui cu orez și cimbru

Dacă vă iubiți familia, sunteți pur și simplu obligată să gătiți măcar o dată această supă delicată. Încercați să cumpărați un pui de casă, nu broiler, iar rezultatul va depăși orice așteptări. Deosebit de încântați vor fi copiii și persoanele în etate. 

Supă fină de pui cu orez și cimbru

MOD DE PREPARARE

Înmuiați orezul în apă rece. Tranșați puiul în 8-10 bucăți, aranjați-le într-o cratiță largă, adăugați morcovul, țelina și ceapa, toate tăiate în bucăți mari. Turnați 2,5 litri de apă rece, lăsați pentru 20 de minute, apoi puneți pe foc mic, aduceți la fierbere, reduceți focul la minimum, spumați, adăugați buchetul garni și fierbeți, fără capac, aproximativ 2 ore.

Scoateți atent bucățile de carne, treceți bulionul prin strecurătoare (nu vom avea nevoie de legume și buchetul garni), apoi printr-o sită măruntă, un șervețel de stofă sau un filtru de cafea. Dezosați carnea, puneți oasele înapoi în bulion și fierbeți încă o oră. Strecurați.

Puneți iarăși bulionul pe foc, aduceți la fierbere, adăugați orezul, care a stat la înmuiat tot acest timp. Înainte de a pune orezul în bulion, uscați-l puțin. Gătiți până este pe jumătate gata, aproximativ 10 minute.

Într-o tigaie cu fundul gros topiți untul, cerneți făina și gătiți la foc mediu, bătând cu un tel, aproximativ 2 minute. Continuând să amestecați, turnați ambele tipuri de frișcă, adăugați nucșoara și turmericul. Gătiți până se leagă, amestecând permanent, 7-10 minute.

Tăiați destul de mărunt carnea de pui și adăugați-o în cratița cu bulion și orez. Turnați dressingul de frișcă, adăugați frunzele de cimbru, condimentați cu sare și piper și fierbeți până se înmoaie orezul, adică încă 10-15 minute. Serviți imediat, fierbinte, sau dați-l prin blender, încălziți-l (fără a-l fierbe) și serviți ca supă-cremă. 

Supă fină de pui cu orez și cimbru

Sursa

Distribuie articolul: