Tartă de ceapă cu aluat foietat

Tartă de ceapă cu aluat foietat

Această tartă descoperită place la toată lumea. Ea este potrivită atât pentru o cină în familie, cât și pentru masa de sărbătoare. Poate fi servită ca fel aparte, dar și împreună cu alte bucate.

Tartă de ceapă cu aluat foietat

MOD DE PREPARARE

1. Așterneți o foaie de pergament pe tava de copt, puneți aluatul și lăsați 15 minute într-un loc cald. Curățați și tăiați ceapa în felii subțiri, tăiați mărunt anșoa.

Tartă de ceapă cu aluat foietat

2. Încălziți în tigaie 5 linguri de ulei de măsline, prăjiți ceapa la foc mediu în decurs de 8 minute, până se rumenește.

Tartă de ceapă cu aluat foietat

3. Turnați 200 ml de vin roșu se și lăsați la foc mic timp de 15 minute, să se evaporeze.

Tartă de ceapă cu aluat foietat

4. Adăugați caperele, anșoa, untul, amestecați, încălziți 1 minut și luați de pe foc.

Tartă de ceapă cu aluat foietat

5. Aranjați aluatul, conferindu-i o formă dreptunghiulară și margini, împungeți cu furculița întreaga suprafață a aluatului.

Tartă de ceapă cu aluat foietat

6. Turnați ceapa și coaceți la 180 de grade timp de 20 de minute, iar cu 7 minute înainte de a scoate din cuptor, ungeți marginile tartei cu ou bătut.

Tartă de ceapă cu aluat foietat

7. Lăsați să se răcească puțin și serviți.

Tartă de ceapă cu aluat foietat

Sursa