Toppinguri delicioase pentru pâinea prăjită. Perfecte pentru micul dejun

Toppinguri delicioase pentru pâinea prăjită. Perfecte pentru micul dejun

Un mic dejun sănătos, delicios și consistent îți va asigura doza de energie pe parcursul întregii zile. Îți propunem 8 tipuri de toppinguri, pe care le poți folosi pentru a crea rețete speciale.

1. Ouă ochiuri și avocado

Dacă vrei o masă consistentă, cu multe proteine și grăsimi sănătoase nu este nevoie să încerci rețete complicate. Pâinea prăjită integrală, cu piure de avocado și ouă ochiuri te va face să uiți complet de prăjituri, gogoși, chips-uri sau bomboane. Alege un avocado copt și fă rapid un piure folosind și puțin suc de lime. Întinde un strat gros pe pâine, apoi pune deasupra un ou. Este o alegere ideală dacă vrei să slăbești, precum și dacă urmează un antrenament solicitant și îți dorești să efectuezi mai multe exerciții complexe pentru reconturarea siluetei.
 
2. Brânză feta și felii de roșie

Combinația clasică dintre brânza feta, uleiul de măsline și feliile de roșie apare foarte des din motive întemeiate. Amestecă și tu cubulețe de brânză feta cu busuioc, măghiran și puțin ulei de măsline, pune-le pe feliile de pâine și finalizează cu felii proaspete de roșie. Poți adăuga și usturoi din când în când pentru a varia gustul.
 
3. Ciuperci, sos pesto și brânză de capră

Visezi la un preparat cu savoare cremoasă, dar fără să depășești totalul de calorii pe care ți l-ai propus? Este foarte simplu să reușești. Combină 4 ciuperci tăiate mărunt cu unt și rumenește-le într-o tigaie timp de 5-6 minute, la foc mic. După aceea întinde un strat de brânză cremă de capră pe feliile crocante, adaugă sos pesto, aranjează ciupercile și gustă din noul preparat care va cuceri toată familia.
 
4. Banane și scorțișoară

Îți plac mult dulciurile și credeai că trebuie să te resemnezi cu numărul prea mare de calorii de fiecare dată când guști ceva bun? Ei bine, dacă alegi pâinea prăjită, puțin unt nesărat, felii de banană, scorțișoară și puțin zahăr brun nu vei mai întoarce capul după bomboane, brioșe sau prăjituri cu multă cremă.
 
5. Șuncă presată, mozarella și usturoi

Această rețetă ultra-rapidă combină textura cremoasă a brânzei mozarella cu aroma usturoiului și a feliilor de șuncă presată, fiind o variantă utilă chiar și pentru masa de prânz. Începe cu un strat de brânză mozarella, apoi presară usturoi tocat și finalizează cu 2-3 felii subțiri de șuncă presată. Nu-ți vor mai lipsi deloc sandvișurile clasice.
 
6. Avocado, roșii și oțet balsamic

Oțetul balsamic se potrivește cu o varietate de ingrediente, dar evidențiază în mod special savoarea roșiilor și a pâinii prăjite. Pentru a prepara o gustare răcoritoare pe timp de vară fă piure dintr-un avocado copt, adaugă busuioc, ulei de măsline, sare de mare și oțet balsamic. Întinde amestecul obținut pe feliile de pâine, apoi decorează cu felii de roșie.
 
7. Căpșuni și brânză Brie

Dacă îți place gustul dulce-sărat și o savoare crocantă este cazul să testezi acest topping pentru pâinea prăjită. Combină brânza Brie cu puțină miere, căpșuni și șuncă presată și vei vedea că simpla pâine prăjită va deveni complet irezistibilă.
 
8. Vinete și pătrunjel

Salata de vinete clasică se potrivește mult mai bine cu pâinea prăjită și cu niște ingrediente suplimentare. Combină vinetele cu puțin rozmarin și oregano și adaugă ½ linguriță de suc de lămâie. Întinde salata de vinete pe pâine și decorează cu ardei gras și felii de roșie.

Sursa: eva.ro