Topul băuturilor de iarnă pentru un copil de 3 ani

Topul băuturilor de iarnă pentru un copil de 3 ani

Odată cu venirea iernii, problema ce să-i dăm copilului de băut, trece pe planul secund. În zadar! Oferirea corectă a băuturilor, vă dă posibilitatea de a încălzi copilul din interior, de a completa rezerva de vitamine, iar în caz de necesitate, de a-l scăpa de răceală.

Topul băuturilor de iarnă pentru un copil de 3 ani

Toate băuturile sunt bune (sau rele – în funcție de componență) prin faptul că toate substanțele dizolvate în ele sunt ușor asimilate de organismul uman fără efort suplimentar. Această calitate a băuturilor nu poate fi trecută cu vederea atunci când vorbim despre alimentația copilului. Ceea ce putem oferi mai bun copilului nostru este ceea ce este preparat din darurile naturii: flori, frunze, fructe.

Ridică în slăvi compotul

Străbunii noștri pregăteau această băutură în felul următor: pomușoarele și fructele uscate, precum și frunzele pregătite de cu vară erau acoperite cu apă și puse în cuptor. Acest lucru era realizat în baza ”principiului Zepter” – timp îndelungat, dar la temperaturi ce nu depășeau 80 ° C. Cuptoare vechi nu mai sunt demult, iar rețeta originală de preparare a băuturii s-a pierdut. Ce e de făcut? Fructele sau frunzele uscate să pun în apă clocotită și se lasă la infuzat. Băutura poate fi preparată zilnic și consumată în calitate de vitamine, este absolut inofensivă și un adaos armonizat în regimul alimentar.

Fructele uscate ne vin în ajutor

Fructele uscate pot fi utilizate în alimentația copiilor începând cu vârsta de 1 – 1,5 ani, sub formă de compoturi, adaosuri de fructe la terci, de câteva ori pe zi. Este important ca acestea să fie anume uscate, și nu îndulcite cu zahăr. Preparați compoturi pe baza fructelor uscate, iar copilașul sănătos vă va mulțumi cu zâmbete de fericire pentru grija care io acordați.

Caise uscate. Caisele uscate, ca o sursă majoră de potasiu și fibre alimentare, sunt recomandate pentru boli ale sistemului cardiovascular, constipație. Caisele uscate întăresc organismul și ajută la curățarea acestuia, acționează ca un laxativ. Acest lucru este foarte important. La urma urmei, de a asimila noi substanțe, este nevoie pentru a scăpa de cele vechi inutile. Cinci caise uscate este rata zilnică de fier, calciu.

Pruna uscată. Aceste fructe uscate se recomandă a fi utilizate în boli ale tractului gastrointestinal, pentru reducerea hemoglobinei în sânge. Prunele uscate sunt foarte utile pentru combaterea constipație la copil. Fructul se clătește și se acoperă cu apă fierbinte. Fructele înmuiate și tăiate mărunt pot fi adăugate în terciul copilului care știe, deja, să mestece.

Topul băuturilor de iarnă pentru un copil de 3 ani

Curmalele. Aceste fructe conțin cantități mari de carbohidrați (44-88%), care servesc o sursă rapidă de energie pentru organismul copilului, grăsimi (0,2-0,5%); 15 săruri și minerale (cupru, fier, magneziu, zinc, mangan, potasiu, fosfor, sodiu, aluminiu, cadmiu, cobalt, sulf, bor și altele.). cantitatea de minerale în curmale variază între 0.1-91 %, în funcție de tipul de mineral, uleiul constituie 0,2-0,5%. De asemenea, curmalele conțin 23 de tipuri de aminoacizi care nu se găsesc în fructe precum mere, portocale, banane. Vitaminele A, A1, C, B1, B2, B6, niacina, acid pantotenic și riboflamina contribuie la digestibilitatea carbohidraților, la reglarea nivelului de glucoză din sânge. În curmale se conține fluor, care protejează dinții de carii, seleniu - un element care întărește sistemul imunitar al copilului.

Ceaiul din fructe și plante

Fierturile din frunze și fructe de zmeură, afine, mentă, trandafir, sporește capacitățile de apărare ale organismului. Este mai bine să le oferiți copilului seara: odată ce va bea un astfel de ceai, micuțul va dormi mai bine. O lingură de frunze de căpșuni uscate peste care se toarnă 200 ml apa clocotită. Amestecul se aduce până la fierbere, se ia de pe foc și se lasă la infuzat timp de 30 minute.

O altă rețetă: O lingură de frunze de trandafir peste care se toarnă 100 ml de apă fierbinte și se lasă la fiert. Fiertura se toarnă într-un castron curat, se înfășoară într-un prosop și se lasă la infuzat timp de 12 ore. Apoi amestecul se strecoară și se adaugă un pic de miere.

Și dacă micuțul s-a îmbolnăvit?

Topul băuturilor de iarnă pentru un copil de 3 ani

Propuneți-i copilului suc de merișoare. Acestea conțin o mulțime de vitamine: vitamina E, C, acid ascorbic, macro- și microelemente. Are proprietăți antipiretice și potolește setea. Sucul de merișoare atacă microbii, și îmbunătățește sistemul imunitar. Pomușoarele trebuie alese, spălate și amestecate cu o lingura de lemn.

Apoi, sucul se stoarce printr-un tifon și se pune la frigider. Peste resturile de fructe se toarnă apă clocotită și se lasă la infuzat timp de câteva ore. Se amestecă infuzia cu sucul stors, se adaugă zahăr sau fructoză și se amestecă bine. Băutură sănătoasă este gata!

Un remediu dovedit pentru tuse este lapte cu salvie. În laptele rece se adaugă o linguriță de salvie uscată, se pune la foc încet. Când laptele se va ridica, luați-l de pe foc și acoperiți vasul cu un capac, lăsați la infuzat. Se strecoară, în lapte se adaugă miere și oferiți-i copilului să bea înainte de culcare. Această băutură are proprietăți expectorante.