Turtă dulce de Crăciun

Turtă dulce de Crăciun

Câtă plăcere primim atunci când decupăm turtițe dulci de diferite forme pentru masa de Crăciun: brăduți, oameni de zăpadă, fulgi! Iar dacă legăm câteva bucăți cu o fundiță elegantă, obținem un cadou original!

Turtă dulce de Crăciun

MOD DE PREPARARE

1. Amestecați într-un bol untul, încălzit la temperatura camerei, și zahărul brun. Bateți bine cu mixerul, până obțineți o compoziție omogenă. Cu cât mai mărunt este zahărul, cu atât mai netedă va fi suprafața aluatului. Puteți înlocui zahărul brun cu cel alb.

Turtă dulce de Crăciun

2. Adăugaţi oul şi mierea.

3. Adăugați mirodenii după gust. Noi vă propunem scorțișoară, ghimbir, nucșoară și piper negru. Și, obligatoriu, jumătate de linguriță de bicarbonat, pentru ca aluatul să crească puțin.

4. Pregătiți făina și adăugați-o în porții mici, amestecând bine de fiecare dată.

Turtă dulce de Crăciun

5. Adăugați făină până obțineți un aluat ascultător, care nu se lipește de mâini.

Turtă dulce de Crăciun

6. Formați o bilă, înveliți-o cu folie alimentară și dați-o la frigider, pentru cel puțin o oră. Sau pentru o noapte. Dacă vă grăbiți, întindeți puțin bila, pentru ca aluatul să se răcească mai repede.

Turtă dulce de Crăciun

7. În continuare totul e simplu. Puneți pe o bucată de pergament puțin aluat, înveliți cu o altă bucată de pergament și întindeți o turtă cu grosimea de la 3 până la 5 mm.

Turtă dulce de Crăciun

8. Apoi chemați în ajutor toată familia și începeți a decupa figurine. Cel mai important este să nu lăsați aluatul să se încălzească prea tare. Atunci turtițele nu se vor deforma la coacere.

Turtă dulce de Crăciun

9. Încălziți cuptorul la 175 grade. Aranjați turtițele pe tava așternută cu hârtie de copt.

Turtă dulce de Crăciun

10. Coaceți între 7 și 12 minute. Totul depinde de formă, grosime, cuptor, temperatura aluatului. Turtele sunt gata atunci când marginile încep să se rumenească. Dacă vă plac biscuiții mai crocanți, coaceți mai mult timp, iar dacă îi preferați mai moi, 5 minute sunt suficiente.

Turtă dulce de Crăciun

Turtă dulce de Crăciun

Sursa