5 lucruri interesante despre beneficiile lintei

5 lucruri interesante despre beneficiile lintei

Lintea este cea mai veche cultură de leguminoase, care a primit recunoașterea încă la începutul umanității. În diferite țări și în diferite timpuri, lintea a fost masa principală a celor săraci, dar și mâncarea preferată a celor bogați. Despre proprietățile benefice ale lintei s-a vorbit de nenumărate ori. Am decis să vă reamintim pentru ce este utilă această boboasă.

5 lucruri interesante despre beneficiile lintei

1. În Evul Mediu, în Rusia lintea era alimentul principal. Supa și ragu-ul de linte erau felurile de mâncare de bază de pe masa rușilor. Din făina de linte se cocea pâine. Înainte de revoluție, Rusia a fost lider mondial în producția de linte.

2. Lintea este o sursă universală de proteine și fibre de calitate.

3. Această cereală face parte din acel grup care are capacitatea de a nu acumula toxine și poate fi considerată un produs ecologic.

4. Lintea roșie este o sursă de energie consumată lent de către organism. Prin urmare, persoanele care mănâncă acest tip de leguminoase, nu se tem de sindromul de oboseală cronică.

5. Lintea este foarte utilă pentru femeile care au mai mare nevoie de fier decât bărbații. De asemenea, lintea este recomandată în timpul sarcinii.

Distribuie articolul:

Etichete