8 remedii naturiste pentru durerile de dinți

8 remedii naturiste pentru durerile de dinți

Dacă ai dureri de dinți, trebuie să consulți un stomatolog. Însă, până a merge la medic, poți să scapi de acestea cu ajutorul unor remedii naturiste. Iată care sunt ele:

8 remedii naturiste pentru durerile de dinți

Cuișoarele

Uleiul de cuișoare este considerat unul dintre cele mai eficiente tratamente naturale pentru calmarea durerilor de dinți. Poți să folosești uleiul aplicat pe zona dureroasă sau să mesteci cuișoare, având grijă să menții pasta în zona dureroasă.

Sare cu apă călduță

Amestecă puțină sare în apă călduță și clătește cu acest amestec de 4 ori pe zi, deoarece are efect antiseptic și ajută la ameliorarea problemelor dentare. Este eficient în special în cazul în care ai gingiile inflamate sau dureroase.

Uleiul de mentă

Folosește un ulei cu uz intern, din care să pui câteva picături în apă călduță și să clătești frecvent gura. Are un efect puternic antiseptic și omoară microorganismele care pot cauza probleme dentare.

Usturoiul

Curăță un cățel de usturoi și pune-l în zona dureroasă.

Continuă să mesteci usturoiul timp de două minute, astfel încât sucul lui să ajungă la dintele dureros. Dacă durerea persistă, se mai repetă încă o dată sau de două ori acest proces pentru a calma durerea.

Ceapa

Taie o felie de ceapă și aplică pe zona dureroasă. Se lasă câteva minute, deoarece conține substanțe care omoară bacteriile care se formează de obicei în cavitatea bucală și pot cauza probleme.

Piper negru măcinat

Se amestecă piperul măcinat cu puțină sare, se adaugă puțină apă cât să se formeze o pastă. Această pastă se aplică pe zona dureroasă și se repetă această operațiune de mai multe ori pentru o eficiență crescută.

Coaja de lămâie

Poți să cumperi câteva lămâi bio ca să răzuiești coaja și să o amesteci cu puțină sare. Astfel obții un amestec pe care-l poți folosi pentru a masa delicat zona dureroasă.

Pasta cu turmeric

Turmericul are un puternic efect antiinflamator și este recunoscut ca adjuvant eficient în albirea dinților. De asemenea, el este foarte util pentru gingiile iritate și în cazul unor infecții la nivelul cavității bucale. De aceea, poți să folosești pulberea de turmeric cu puțină apă pentru a spăla dinții sau a masa zona dureroasă.

Sursa: eva.ro

Distribuie articolul: