De ce trebuie să verificați gâtul copilului în caz de febră

De ce trebuie să verificați gâtul copilului în caz de febră

Copilului tău i s-a ridicat brusc temperatura, are febră, slăbiciuni și nici un alt simptom. Situația, probabil, este cunoscută de mulți părinți. În cazul copiilor mai măricei, lucrurile stau mult mai simple, pentru că aceștia pot indica punctele dureroase. Iar dacă copilul este prea mic și încă nu poate înțelege și explica ce simte, atunci trebuie sa te calmezi și să nu intri în panică. Mai întâi de toate, trebuie să excluzi durerea și inflamația gâtului. Aceasta este una dintre cele mai frecvente cauze ale febrei.

De ce trebuie să verificați gâtul copilului în caz de febră

Temperatura ridicată indică întotdeauna un proces inflamator și însoțește infecțiile virale sau bacteriene. Mucoasa se inflamează, iar în consecință, copilul simte o durere în gât. Angina poate fi purulentă, apoi pe glandă apar pustule albe sau gălbui. Anume angina are un început simptomatic foarte acut.

Principalele simptome sunt intoxicația generală, febra, inflamația și amigdalita. În general, în cazul anginei temperatura corpului crește până la 38 ° C și peste. Această hipertermie este foarte periculoasă pentru copiii mici. Prin urmare, este foarte importantă monitorizarea periodică a temperaturii corpului copilului.

SCHEMA DE TRATAMENT ÎN CAZUL ANGINEI

Principalul lucru de reținut este că tratamentul copilului care suferă de angină trebuie efectuat întotdeauna de un specialist calificat. Deja după confirmarea diagnosticului, medicul selectează regimul optim de tratament pentru copil.

  • Mai întâi de toate, asigurați-vă că cel mic respectă un regim de pat, deoarece mișcarea și activitatea fizică pot crește probabilitatea apariției complicațiilor.
  • La fel de important este să oferiți copilului cât mai multe lipide: diverse ceaiuri din plante, compoturi din fructe uscate, apă minerală.
  • Mai este ceva, respectați un regim alimentar bine pus la punct. Atunci când copilul are angină, este mai bine să mănânce numai alimentele care nu vor răni amigdalele inflamate (supițe calde, piureuri, terciuri fine).

Dacă vorbim despre terapia medicamentoasă pentru angina, de obicei, sunt prescrise medicamente antibacteriene, agenți de desensibilizare, medicamente simptomatice (antipiretice, analgezice). În plus, este necesar să se efectueze terapia locală, care include antiseptice de gât de clătire, decocții pe bază de plante, soluții hipertonice, medicamente antibacteriene locale.

Există medicamente pentru absorbție în cavitatea bucală, care conțin componente antimicrobiene și analgezice. Acestea vor ajuta la reducerea durerii în gât, la depășirea infecției și la îmbunătățirea stării de bine a pacientului.

Unul dintre cele mai eficiente preparate combinate, frecvent utilizate împotriva inflamației și durerii în gât este Trahisan. Acest medicament poate fi utilizat de copiii mai mari de 4 ani. Trahisan are trei efecte miraculoase: antibacteriene, antiseptice și anestezice.

De ce trebuie să verificați gâtul copilului în caz de febră

Beneficiile Trahisan:

  • Medicamentul conține tirotricin antibiotic local. Datorită acțiunii locale, tirotricina nu provoacă efecte toxice și nu afectează microflora intestinală.
  • Clorhexidina, unul din ingredientele Trahisan, este cel mai cunoscut antiseptic. Îmbunătățește acțiunea tirotricinei și ajută la eliminarea inflamației.
  • În compoziția medicamentului Trahisan mai este inclus un ingredient anti-durere. Aceasta vă ajută să scăpați de durere.

Rețineți, când copilul are simptome caracteristice anginei și, în special, febră, trebuie să consultați imediat un medic. Diagnosticul corect și tratamentul precoce vor împiedica dezvoltarea unor complicații grave și vor ajuta copilul să se recupereze rapid.

Vă urăm multă sănătate!