Prostatita: De ce apare și cum se manifestă

Prostatita: De ce apare și cum se manifestă

Deși este o problemă medicală foarte actuală în rândul bărbaților, prostatita de multe ori este scoasă din vedere. Potrivit unor surse, o treime din populația masculină a planetei se confruntă cu această boală. Pentru a ști cum să facem față prostatitei, propunem să aflăm cauzele și simptomele acesteia.

Prostatita: De ce apare și cum se manifestă

Prostatita este o boală inflamatorie a prostatei, organ de formă ovală, ce se află sub vezica urinară a bărbatului și înconjoară uretra. Prostata produce cea mai mare parte a lichidului seminal. 

De ce prostatita este un subiect actual pentru bărbații de peste 35 de ani?

De fapt, problema poate apărea mult mai devreme. Principalii factori care conduc treptat la inflamarea prostatei sunt ritmul alert al vieții, însoțit de stres, lucrul în birou în fața computerului, alimentația nesănătoasă, utilizarea sistematică a alcoolului și sexul neprotejat.

Simptomele prostatitei la care trebuie să atragi atenția neapărat:

✔ Deseori prostatita se dezvoltă sub formă cronică, pe durata mai multor ani, fără a cauza vreun deranj specific. Cu toate acestea, pot apărea dureri slabe, senzaţii neplăcute în perineu, ce se răsfrâng în coccis, organele genitale sau rect. Periodic se remarcă urinarea frecventă, dureroasă, uneori dificilă, eliminări neînsemnate din canalul urinar.

✔ Din păcate, majoritatea bărbaţilor în această etapă nu atrag atenţie la astfel de simptome, însă ar trebui. Pericolul prostatitei cronice constă în faptul că răspîndirea acesteia în sistemul urinar poate duce la dezvoltarea cistitei şi pielonefritei.

✔ În afară de aceasta, complicaţiile prostatitei sunt veziculita – inflamaţia veziculelor seminale şi orhiepididimita – inflamaţia testiculelor şi epididimului, iar aceasta în fine, poate duce la infertilitate masculină. Mai mult ca atât, procesele inflamatorii din prostată pot deveni în viitor cauza dezvoltării adenomului de prostată sau cancerului de prostată. 

✔ Peste un anumit timp prostatita cauzează probleme cu erecţia. Lucrul dat este legat de implicarea în procesul inflamator a nervilor, responsabili de funcţia erectilă, care trec prin prostată.

Acestea nu sunt toate, dar cele mai evidente simptome de prostatită, pe care este bine să nu le ignorați. Mai mult decât atât, există o soluție foarte bună pentru această problemă.

Unul dintre cele mai populare preparate pe bază de plante prescris pacienților care suferă de prostată este Prostamed.

Medicamentul este produs pe bază de plante și nu creează dependență. În plus, poate fi administrat o perioadă lungă de timp. Medicamentul este conceput special pentru tratamentul bolilor de prostată la bărbați, inclusiv prostatita.

Prostatita: De ce apare și cum se manifestă

În caz de prostatită și alte tulburări de prostată la bărbați, Prostamed atinge rezultate excelente. Iată de ce:

  •  medicamentul întărește capacitatea de filtrare a rinichilor pacientului;
  •  are un efect benefic asupra tonusului detrusorului vezicii urinare a pacientului.

Prostamed este prescris pentru tratamentul diferitelor boli asociate cu afectarea funcției prostatice la bărbați:

  •  hiperplazia prostatei (benigne) în prima și a doua etapă;
  •  nevoia nesănătoasă/permanentă de a urina, un sentiment constant de eliberare incompletă a vezicii urinare;
  •  diferite tulburări de urinare pe fundalul bolilor de prostată;
  •  medicamentul este utilizat în mod activ ca tratament combinat al prostatitei în formă acută și cronică.

Dragi bărbați, rețineți! Sănătatea voastră e în mâinile voastre și în efectele surprinzătoare ale preparatului Prostamed!

Fiți sănătoși!

Distribuie articolul: