Studiu: De ce ne dor articulațiile când este ger afară

Studiu: De ce ne dor articulațiile când este ger afară

De ce ne dor genunchii când este ger afară? Departe de a fi un mit, legătura dintre starea articulațiilor și a vremii este dovedită științific.

Studiu: De ce ne dor articulațiile când este ger afară

Pe frig 90% dintre persoanele care au avut vreodată dureri articulare vor simţi din nou durere. Una dintre cauzele durerilor articulare o reprezintă bolile reumatice. Aceste persoane sunt şi meteo-dependente.

Nu ignoraţi că, odată apărute, durerile articulare sunt amplificate şi de statul prelungit în picioare, dar şi de eforturile fizice susţinute.

De ce apar durerile articulare și cum le putem preveni, ne explică Olivia Țimnea, medic primar medicină sportivă: "Este vorba de vascularizația la nivelul capsulei articulare care, fiind redusă din cauza frigului, nu mai avem sânge suficient, nu există oxigen suficient și atunci tot ceea ce se întâmplă la nivelul capsulei articulare produce dureri.

Orice persoană este predispusă, în special persoanele în vârstă, sportivii de peformanță, persoanele supraponderale. Este foarte important să știm cum să ne alimentăm în această perioadă și cum să ne hidratăm, fapt ce ne-ar putea ajuta să prevenim aceste dureri. Colagenul este unul dintre constituienții importanți în alimentație, de asemenea, cei doi litri de lichide pe zi sunt foarte importanți. De asemenea, este foarte important să avem o alimentație echilibrată, bogată în proteine și carbohidrați, din toate câte puțin, dar trebuie să existe de toate.

Sportul ajută la menținerea și creșterea mobilității articulare, iar o articulație mobilă este o articulație mai puțin dureroasă".

Sursa: digi24.ro

Distribuie articolul: