mamaplus.md

16 perechi de gemeni, 7 seturi de tripleţi și 4 seturi de cvadrupleţi. Povestea femeii care a născut 69 de copii

-
//
28.01.2019

Copiii sunt o binecuvântare în viață oricărui om. Însă, în cele mai multe cazuri, familiile tradiționale nu au mai mult de 2-3 urmași. Cu toate acestea, istoria ne dovedește, din nou, că fără o excepție, regula de bază nu ar avea niciun sens. Cu mult timp în urmă, în secolul al XVIII-lea, a existat o femeie care a avut 69 de copii.

mamaplus.md

Valentina Vassilyeva a fost soția unei fermier din Shuya, Rusia, pe nume Feodor Vassilyev, în anii 1700. Femeia ar fi murit la vârstă de 76 de ani și a lăsat în urmă sa 69 de copii. Vassilyeva a intrat în Cartea Recordurilor drept cea mai prolifică femeie din lume cu 27 de sarcini în urmă cărora a născut 16 perechi de gemeni, 7 seturi de tripleti și patru seturi de cvadrupleti.

Potrivit datelor, Feodor Vassilyev ar mai fi avut o a două soție care i-ar mai fi adus pe lume șase perechi de gemeni și două seturi de tripleti, adică 18 copii.

Cazul a fost semnalat într-o scrisoare trimisă autorităților de la Moscova, pe dată de 27 februarie 1782 de către reprezentanții Mănăstirii Sf. Nicolae, din Rusia, care au ținut evidență tuturor copiilor născuți de Vassilyeva, scrie kanald.ro.

mamaplus.md