22 de copii au fost exploatați prin muncă anul acesta

22 de copii au fost exploatați prin muncă anul acesta

-
//
13.06.2018

22 de cazuri de exploatare a copiilor prin muncă au fost confirmate în doar primele trei luni ale acestui an.

22 de copii au fost exploatați prin muncă anul acesta

Statistica este în creştere, dar asta nu înseamnă că fenomenul ia amploare, ci că organele de drept îşi fac mai bine treaba, susţin responsabilii.

Potrivit Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, mai mult de jumătate dintre victime au fost fete exploatate sexual.

”Practicarea unor activități sexuale cum ar veni pornografia infantilă. Acele filmulețe video care sunt filmate în scop sexual. E o activitate impusă pentru a câștiga, pentru a avea un profit”, a spus șeful adjunct al CCTP, Sergiu Olșancschi.

Potrivit poliţiei, majoritatea copiilor care sunt obligaţi să muncească provin din familii social-vulnerabile. 

"E foarte evident și e anormal cînd un copil este impus să execute niște lucrări grele, să fie pus la o muncă forțată de ătre părinte, care evident că poate fi calificată ca o infracțiune", a spus șeful adjunct al CCTP, Sergiu Olșancschi.

”Dacă activitatea de muncă în învață să-și dezvolte anumite activități de exemplu concentrația atenției, a depune efort, atenția, voința atunci este bine. Dacă această activitate începe să-l copleșească și este practic activitatea dominantă, ea începe să-l distrugă”, a spus psihologul Vitalie Popescu.

În 12 iunie este marcată Ziua mondială împotriva exploatării prin muncă a copiilor.

Sursa: publika.md