mamaplus.md

Astăzi este cea mai depresivă zi din an

-
//
21.01.2019

A treia zi de luni din ianuarie este considerată cea mai deprimantă zi din întregul an, ea fiind denumită în țările de limbă engleză ”Blue Monday”. Anul acesta, ea pică pe 21 ianuarie, scrie Sunday Express. 

mamaplus.md

De Blue Monday se spune că vine peste tine o avalanșă de influențe depresive. Este vorba angajamentele luate de Anul Nou și neîndeplinite încă, dietele la care s-a renunțat, contul gol din bancă, vremea mohorâtă, nopțile lungi și distanța mare față de următoarea vacanță. 

Ideea stabilirii unei ”Blue Monday” a apărut în 2005 și s-a bazat, la început, pe statisticile care arată că oamenii sunt cei mai nefericiți în zilele de luni din a doua parte a lunii ianuarie. Un nou sondaj, realizat pe 2.000 de persoane, arată că doar 5% sunt acum în cea mai fericită perioadă a anului. 

Chiar dacă se poate argumenta ușor împotriva unei zile anume, este evident că în această perioadă a anului este cel mai ușor să ajungi cu moralul la pământ. 

Există însă și remedii simple. Specialiștii recomandă expunerea cât mai mult la lumină naturală, întâlnirile cu prietenii și familia, plimbări și exercitții fizice, vitamina D, mâncărurile sănătoase, evitarea frigului și recurgerea la hobby-urile preferate.

Sursa