Atenţie la medicamente! Numărul reacţiilor adverse a crescut

Atenţie la medicamente! Numărul reacţiilor adverse a crescut

-
//
25.10.2017

Tot mai mulţi moldoveni au reacţii adverse după administrarea medicamentelor. De la începutul acestui an, au fost raportate 393 de cazuri, cu 143 mai multe decât în 2016.

Atenţie la medicamente! Numărul reacţiilor adverse a crescut

Datele au fost prezentate de reprezentanţii Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale. Potrivit responsabililor, au fost înregistrate şi reacţii adverse în urma vaccinării.

Oamenii pot raporta reacțiile adverse prin intermediul pe paginii web a AMDM, care ulterior se expediază pe adresa electronică: farmacovigilenta@amed.md sau prin raportarea on-line (E-Reporting).

Pentru a încuraja oamenii să anunţe medicii despre astfel de situaţii, au fost organizate seminare la Spitalul Clinic Republican, Spitalul Clinic Municipal de Urgență, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”, Spitalul Clinic Municipal Nr. 1 și Institutul de Cardiologie. 

Totodată, medicii au fost îndemnați să anunțe AMDM despre lipsa efectului terapeutic la medicamentele achiziționate prin procedură centralizată, pentru a evita la următoarele licitații la achiziționarea acestora.