Autoritățile s-au autosesizat! Au început verificările

Autoritățile s-au autosesizat! Au început verificările

-
//
29.03.2018

În urma incendiului de la mall-ul din Kemerovo, salvatorii vor testa în timp real centrele comerciale și spațiile de agrement aglomerate.  Primul exercițiu de simulare va fi organizat astăzi de către reprezentanții centrului comercial de pe strada Negruzzi nr. 2/4. 

Autoritățile s-au autosesizat! Au început verificările

Prin urmare, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI va analiza starea de pregătire a centrelor comerciale în situații de risc.  

Pompierii îndemnă agenții economici să asigure buna funcționare a instalațiilor automate de stingere, semnalizare și înștiințare în caz de incendiu, evacuarea fumului, precum și a instalațiilor electrice. Administratorii obiectivelor sunt obligați să asigure funcționarea apeductului interior de incendiu, precum și a hidranților exteriori. 

Totodată, de competența acestora este menținerea accesului către căile și ieșirile de evacuare, interzicerea utilizării barierelor, gratiilor sau blocarea ușilor de acces. Specialiștii amintesc și despre dotarea obiectivelor cu număr necesar de mijloace primare de intervenție, prezența indicatoarelor la ieșirile de evacuare, dar și instruirea angajaților cu privire la regulile antiincendiare. 

Sursa: Mamaplus.MD