Bărbații din Moldova, printre cei mai frumoși din lume, potrivit unui top

Bărbații din Moldova, printre cei mai frumoși din lume, potrivit unui top

-
//
18.09.2018

Bărbații din Moldova fac multe activități fizice recomandate pentru un mod sănătos de viață, iar datorită acestui lucru nu au probleme cu kilogramele în plus.  O arată un raport al OMS privind starea de sănătate a reprezentanților sexului puternic din 53 de țări.

Bărbații din Moldova, printre cei mai frumoși din lume, potrivit unui top

Moldovenii se află pe locul șapte în acest clasament. 87 la sută dintre ei fac exerciţii fizice regulat, la fel ca cei din Belarus. Doar bărbații din Kîrgîzstan, Grecia, Ucraina, Uzbekistan şi Polonia îi devansează pe ai noștri. În ceea ce privește problemele legate de obezitate, aproximativ 55 la sută dintre bărbații de la noi au kilograme în plus. 

Cel mai rău la acest capitol stă Malta, unde trei sferturi dintre ei sînt supraponderali sau obezi.  sîntem pe o poziţie bună în clasament şi la capitolul decese provocate de bolile cardiovasculare. Aproximativ 18 la sută dintre moldoveni mor din această cauză. 

Cel mai rău stă Kazahstan, cu 33 de procente, iar cel mai bine - Danemarca, ţară care înregistrează puțin peste 10 la sută.  Pe de altă parte, suntem pe primele poziţii la numărul bărbaților care suferă de HIV raportat pe cap de locuitor, al celor mai înrăiţi fumători și consumatori de alcool. Un moldovean bea, în medie, 25,2 litri pe an.   

Sursa: noi.md