Care sînt prețurile la legume în piețele din capitală

Care sînt prețurile la legume în piețele din capitală

Prețul roșiilor și castraveților la piață este în scădere. Dacă săptămîna trecută un kilogram de castraveți putea fi procurat cu 7-8 lei, acum aceștia pornesc de la 4 lei.

Care sînt prețurile la legume în piețele din capitală

Dacă acum o săptămînă pentru un kilogram de roșii oamenii scoteau din buzunar mai mult de 8 lei, acum vor achita de la 6 lei. S-au scumpit însă cartofii, prețul cărora pornește de la 6 lei, față de 4 lei săptămîna trecută, transmite IPN.

Prețul dovleceilor nu s-a schimbat, la fel ca și săptămîna trecută aceștia costă 4 lei. Un kilogram de vinete costă 7 lei. Pentru un kilogram de ardei grași cumpărătorii vor scoate din buzunar 6-7 lei. Un știulete de porumb poate fi cumpărat cu 4 lei. Pătrunjelul și mărarul se vinde cu doi lei legătura, iar o legătură de ridiche costă 20 de lei.

Un kilogram de piersici poate fi cumpărat cu 10 lei. Pepenele roșu se vinde cu 3 lei per kilogram, iar cel galben cu 8 lei. Kilogramul de coacăză neagră este de 45 de lei, iar un kilogram de zmeură poate fi cumparat cu 35 de lei.

La tarabe au apărut coarnele, care se vînd cu 20 de lei per kilogram și prunele, care costă 10 lei.

Dacă vă doriți pește viu, veți scoate din buzunar de la 30 de lei/kg pentru crap, pînă la 75 de lei pentru somn. 10 ouă de găină vor putea fi cumpărate cu 15 lei.

Sursa: ipn.md