mamaplus.md

Chin și durere pentru o adolescentă imobilizată în scaunul cu rotile

-
//
16.01.2019

Maria, o fată de 14 ani din Chișinău nu poate sta în șezut, iar mersul îi este străin. Adolescenta s-a născut cu paralizie cerebrală infantilă și este dependentă de mama sa, deoarece tatăl a abandonat-o atunci când a aflat diagnosticul fetei. Maria face recuperare de la vârsta de șase luni și, practic, nu vorbește. Ea este însă un copil vesel care are o șanse mari de vindecare. Pentru acest lucru, Maria trebuie să ajungă tocmai în Turcia pentru două operații costisitoare.

mamaplus.md

Diagnosticul crunt, pus de neurolog în cinci minute, a fost confirmat de RMN făcut de Maria într-o clinică privată din Chișinău. Imediat după asta, mama a început să ducă bebelușul la recuperare. Pentru sănătatea Mariei, mama acesteia a fost nevoită să meargă la muncă peste hotare împreuna cu fetița bolnavă. Acoolo femeia muncea pentru a achita terapiile costisitoare, dar stâpânii de acolo nu au mai vrut să o lase să muncească din cauza că stă cu copilul bolnav.

mamaplus.md

Maria adoră să meargă în parc și să se joace, dar de fiecare dată are nevoie de ajutor. Mama are grijă ca fetița să se bucure, dar și să nu se accidenteze. Copila a suferit deja prea mult. Paralizia cerebrală i-a afectat Mariei mâinile, picioarele și vorbirea. De la șase luni face terapii zilnice, costisitoare și cu rezultate insuficiente. Pentru Maria fiecare pas este o bucurie sprijinită de mama. Independența la joacă și alergat i-ar oferi însă copilei fericirea.

Suma acoperă operația la coloană, rizotomia dorsală selectivă și o interventie ortopedică pentru alungirea tendoanelor distruse.

Dacă doriți să o ajutaţi pe Maria puteţi face donațiile în conturile Asociației „DONATE-PLUS” deschise la VictoriaBank în lei, dolari şi în euro, cu mențiunea „SaveMaria”.

D͟e͟n͟u͟m͟i͟r͟e͟a͟ ͟e͟n͟t͟i͟t͟a͟t͟e͟: Asociația Obștească „DONATE PLUS”
C͟o͟d͟ ͟d͟e͟ ͟î͟n͟r͟e͟g͟i͟s͟t͟r͟a͟r͟e͟ ͟f͟i͟s͟c͟a͟l͟ă͟: 1017620002805
Cont (IBAN) bancar: 
I͟B͟A͟N͟ ͟M͟D͟L͟: MD98VI022241600000114
I͟B͟A͟N͟ ͟E͟U͟R͟O͟: MD24VI022241600000013
IB͟A͟N͟ ͟U͟S͟D͟: MD68VI02241600000015
C͟O͟D͟ ͟S͟W͟I͟F͟T͟: VICBMD2X447

De asemenea, cei din străinătate pot contribui online. Orice sumă contează!  

Sursa