În Chișinău va fi construită o arenă sportivă modernă (FOTO, VIDEO)

În Chișinău va fi construită o arenă sportivă modernă (FOTO, VIDEO)

-
//
13.03.2018

O arenă sportivă multifuncțională ar putea fi construită în următorul an la Stăuceni, care va fi numită Arena Chişinău. Potrivit proiectului, această arenă va avea o capacitate de 3.000-5.000 de locuri pe scaune şi va putea găzdui diferite evenimente sportive, dar şi conferinţe, expoziţii, concerte sau antrenamente. Un anunț în acest sens a fost făcut astăzi de către președintele parlamentului, Andrian Candu. 

În Chișinău va fi construită o arenă sportivă modernă (FOTO, VIDEO)

Conform informaţiilor furnizate, Arena Chişinău va mai dispune de 800-1.200 de locuri de parcare. 

De asemenea, construcţia va avea o piscină olimpică, terenuri de tenis, facilităţi pentru spa şi fitness. Arena va fi multifuncțională, ca în câteva minute să se poată schimba eveniemntele desfășurate. Aceasta va ocupa o suprafaţă totală de 10 hectare în suburbia municipiului Chișinău, Stăuceni.

”Noi preconizăm ca acest proiect din momentul lansării să fie realizat într-un an de zile. Proiectul presupune un pareteneriat privat și public, trebuie de colectat ofertele la nivel internațional. Statul va oferi tot suportul necesar, inclusiv participând la un astfel de proiect, din punct de vedere financiar și legislativ. Am prezentat acest proiect colegilor din partid, vom aveam nevoie de voturi în Parlament”, a declarat Andrian Candu.

Sursa: Mamaplus.MD