Chișinăul – gazda Festivalului Filmului Italian-2016

Chișinăul – gazda Festivalului Filmului Italian-2016

-
//
28.03.2016

În perioada 8-9 aprilie Chișinăul va fi gazda celei de-a doua ediții a Festivalului Filmului Italian. Evenimentul este organizat cu suportul Ambasadei Italiei în Republica Moldova. Acest eveniment cultural este menit să ne ofere o mai bună cunoaştere a culturii italiene, dar, în special, să faciliteze apropierea celor două culturi.

Chișinăul – gazda Festivalului Filmului Italian-2016

Filmele vor fi proiectate la Centrul Cultural Odeon, str. Mihai Eminescu 55.

Cinefilii vor avea ocazia să vizioneze 2 filme: pe data de 8 aprilie drama: "La mossa del pinguino" ("Mișcarea pinguinului"), în regia tînărului regizor Claudio Amendola, iar pe data de 9 aprilie comedia: „Buon giorno, Papa!" („Bună dimineața, Tată!"), în regia lui Eduardo Leo.

Spectatorii vor avea ocazia, lăsînd un pic la o parte filmele cu efecte speciale, să privească filme care ne fac să ne punem întrebări, să trăim și să visăm adevărata dramă și comedie, care constituie, de fapt, esența vieții noastre.

Festivalul Filmului Italian este o ocazie de a vedea care sînt realitățile cu care se confruntă italienii, a înțelege mai bine prezentul, cadrul istoric sau chiar pentru a renunța la propriile stereotipuri.

Intrarea la proiecțiile filmelor este liberă și fără îndoială nu putem rata un eveniment cultural demn de toată atenția.

Reamintim, că mai multe informații despre Istoria cinematografiei moldoveneşti, Speciile şi genurile cinematografiei, Filmul televizat, Cineaştii moldoveni, Personalităţi ale cinematografiei puteţi găsi la compartimentul Cultura al proiectului moldovenii.md. 

Sursa: moldovenii.md