Confecționează peruci și le dăruiește copiilor bolnavi de cancer

Confecționează peruci și le dăruiește copiilor bolnavi de cancer

Frizerul, care aduce fericirea. Aşa este cunoscut de localnici un bărbat din orașul egiptean Giza, care confecționează peruci și le dă fără nici un ban copiilor bolnavi de cancer.

 

 

Tânărul are un salon de înfrumusețare şi spune că ideea de a începe această acţiune i-a venit acum două săptămîni, ajutînd în acest răstimp 10 micuţi din oraşul său.

”Ideea mi-a venit, când priveam un videoclip pe rețelele de socializare despre un copil din Irak care era bolnav de cancer. El și-a dat seama că părul i-a căzut, din cauza chimioterapiei și că peruca îl poate salva. M-a inspirat fericirea pe care am citit-o pe fața lui”, a spus frizerul Sameh Sallam.

Sameh Sallam și-a făcut și o pagină pe rețelele de socializare cu ajutorul căreia încearcă să ajute cîți mai mulți bolnavi de cancer. Lara, o fetiță de doar cinci ani, a fost adusă în salonul ”Frizerului Fericirii” de tatăl ei.

”Este o faptă foarte frumoasă. Lara merge la grădiniță și faptul că și-a pierdut părul este o mare problemă pentru ea, fiindcă se simte diferită față de prietenii săi. Ea avea păr lung, dar din cauza cancerului l-a pierdut și asta a afectat-o mult. Și, după cum știți, ca să birui lupta cu boala ai nevoie să fii puternic psihic, nu doar de tratament”, a spus Mostafa Hassan, tatăl unei fetițe.

Sameh Sallam încearcă acum să facă din patima sa o mișcare socială și să găsească voluntari și în alte orașe din Egipt, pentru a putea aduce zîmbetul pe buzele multor micuți suferinzi de pe urma chimioterapiei.

Sursa: noi.md