mamaplus.md

Cristina Gheiceanu, despre primul trimestru de sarcină

-
//
09.01.2019

După Crăciun, bloggerița Cristina Gheiceanu a anunțat pe pagina sa de Instagram că este în așteptarea primului său copil. Aceasta a publicat o fotografie în care apare alături de soțul său, fotbalistul Ovidiu Mendizov, și a scris un mesaj emoționant.

mamaplus.md

Ulterior, fanii au asaltat-o cu întrebări, iar Cristina a decis să le răspundă tuturor într-un articol pe blogul său.

Iată ce a povestit viitoarea mămică:

mamaplus.md

“CUM AM AFLAT?

A fost ceva ciudat. Imi cunosc corpul foarte bine si pana si cea mai mica schimbare o simt. De aceea, cand am simtit ceva diferit, mi-am dat seama ca hormonul hCG (hormonul sarcinii), se distreaza in corpul meu.) Bineinteles, nu eram sigura, pentru ca noi femeile ne putem imagina tare multe, pana si simptome putem avea nefiind insarcinate, dar undeva intuiam si am avut dreptate, dupa ce am vazut 2 linii rosii pronuntate, pe testul de sarcina. Ce am facut dupa? Am plans…mult… de fericire.

2. CE A URMAT?

Am realizat curand ca nu stiu nimic despre ce inseamna sarcina, decat niste lucruri generale. Nu stiam care e treaba cu sarcina in Elvetia si unde ma adresez. Asa ca, am luat-o pas cu pas si am ajuns la un medic minunat, care parca traieste cu sarcina mea, iar cand ma duc la ea, ma duc exact ca la o prietena. O sa va povestesc despre sistemul medical de aici, neparat, doar ca intr-o alta postare.

3 GRETURI, POFTE, SOMN?

Stiu ca poate vreti sa cititi altceva, dar eu nu am avut absolut niciun simptom de sarcina, cel putin in primul trimestru. Sincer, eu credeam ca asa cum a fost sarcina la mama mea, asa va fi si la mine. De aceea, cumva ma asteptam la ce e mai rau, dar uite ca fiecare corp reactioneaza diferit la sarcina, ba chiar acelasi corp se poate comporta diferit in 2 sarcini diferite. Ei uite, nu am avut greturi, pofte la fel, nu mi s-au schimbat gusturile, nu simteam mirosurile mai puternic, decat de obicei si nici nu imi era somn mai mult. Imi aduc aminte ca mereu imi intrebam ginecologul daca eu sigur sunt insarcinata.))) Mi s-a facut o singura data greata, dupa ce am zburat, cu avionul, pentru o colaborare in Franta si nu prea dormisem. Eeei atunci am inteles prin ce trec unele viitoare mamici. Ca tare puternice mai sunteti…sincer!

4. PANICA PRIMULUI TRIMESTRU!

Cel mai ciudat in primul trimestru este ca nu stii daca copilul e bine ori nu. Pentru ca miscarile inca nu le simti, burtica nu se vede, parca esti mereu in asteptarea unui nou control, sau cel putin la mine asa a fost. Cand imi spuneau ca analizele sunt bune si ca totul e bine, haha pentru noi era sarbatoare. Asa ca, impreuna cu Ovidiu ciocneam paharele pline, cu suc de portocale, pentru a sarbatori micile noastre victorii.)))

5. CE AM MANCAT?

Am continuat sa mananc la fel ca inainte, cu exceptia alimentelor pe care mi le-a interzis medicul. In mare parte am mancat sanatos, dar nu mi-am refuzat niste cartofi prajiti ori dulciuri cand am simtit ca vreau, doar ca fara a face abuz.

Unicul lucru pe care nu prea l-am putut manca in sarcina a fost carnea. Bine, eu niciodata nu am fost o mare amatoare de carne, dar in sarcina cu atat mai mult. In schimb, sucul de portocale tare imi mai facea cu ochiul.)

6. CE AM FACUT IN ACEST PRIM TRIMESTRU?

Am facut exact ce faceam si inainte. Mergeam la scoala de franceza, continuam sa indeplinesc in termen toate colaborarile si calatoream, datorita blogului, destul de des. Tot in primul trimestru, am reusit sa mergem la mare, de ziua de nastere a lui Ovidiu. Ne-am balacit toata ziua in apa si a fost o vacanta atata de frumoasa, de data asta cu minunea in burtica.”

mamaplus.md