Cum și unde va întâmpina Mariana Mihăilă urătorii

Cum și unde va întâmpina Mariana Mihăilă urătorii

-
//
11.01.2018

Mariana Mihăilă a plecat să întâmpine colindătorii și urătorii în satul copilăriei sale. Sunt locurile care îi trezesc amintiri de neuitat și bucurii de nedescris. „Acolo, la Ialoveni simt că respir altfel de aer, simt că mi se umple inima de bucurie și de viață. A devenit deja o tradiție ca de Sfântul Vasile să revin în acele locuri alături de cei dragi, să simțim atmosfera de odinioară și să ne bucurăm la auzul colindătorilor pe sub fereastră”, ne-a mărturisit în exclusivitate interpreta.

Cum și unde va întâmpina Mariana Mihăilă urătorii

Și pentru că urătorii nu pot fi întâmpinați cu mâna goală, Mariana și-a răsuflecat aseară mânecile și le-a gătit încă de la Chișinău niște biscuiți cum numai ea știe să facă. „Astăzi gospodinele rezolvă repede problema cu gătitul. Au mers la magazin, au scos câțiva lei din buzunar, au achitat pe loc și au plecat. Dar gustul prăjiturilor de casă nu se compară cu nimic. Biscuiții de casă sunt mai buni și mult mai sănătoși. Or, cei care vin să ne colinde cine sunt? În primul rând copiii. Și m-am gândit și la acest aspect – sănătatea lor. Îmi place să-i văd pe micuții urători cum vin îmbujorați pe la case de Sfântul Vasile și se bucură de orice prăjitură și leu care li se oferă. Pentru ei am copt aseară, cum m-am priceput mai bine, niște biscuiți cu cocos după o rețetă de-a mamei mele. Recunosc, picam de somn, dar nu am cedat. Am plecat cu coșul plin de bunătăți la țară”, a declarat Mariana Mihăilă pentru Mamaplus.MD.

Cum și unde va întâmpina Mariana Mihăilă urătorii

Și pentru că mai e timp până urătorii și colindătorii vă vor călca pragul, vă recomandăm delicioasa și sănătoasa rețetă a Marianei Mihăilă.

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 250 gr. zahăr pudră de la Dr. Oetker
  • 2 pliculețe de zahăr vanilat
  • esență de rom de la Dr. Oetker
  • 200 gr de făină
  • 150 gr de unt
  • 1 pachet de fulgi de nucă de cocosde la Dr. Oetker

Timp de preparare: 30 min

Timp de gătire: 40 min

Mod de preparare:

Se bat bine ouăle cu ajutorul unui mixer. Untul se amestecă cu zahărul bine. Se pune apoi zahărul vanilat și esența de rom. Se adaugă făina și nuca de cocos treptat. Se amestecă cu mixerul la viteză mică, până se obține o cremă omogenă. Lăsăm 10 minute la frigider. Se așează pe tavă hârtia de copt, dar înainte se unge. Preîncălzim cuptorul la 160 de grade ca să fie încins. Apoi, compoziția se scoate de la cuptor și se întinde, după care se fac forme din ea. După ce s-au copt, peste biscuiți se pune zahăr vanilat sau fulgi de nucă de cocos, după preferință.

Cum și unde va întâmpina Mariana Mihăilă urătorii

Poftă mare!