Descoperire făcută din greșeală de cercetători din Suedia: Laptele matern omoară tumorile canceroase!

Descoperire făcută din greșeală de cercetători din Suedia: Laptele matern omoară tumorile canceroase!

-
//
15.05.2017

Laptele matern conține o substanță numită Hamlet care poate omorî celulele canceroase. Substanța ajunge în celulele bolnave fără a afecta celulele bune, ceea ce înseamnă că noul tratament nu mai are efectele adverse ale chimioterapiei. Pacienții care suferă de cancer,  tratați deja cu Hamlet, încep să producă anticorpi într-un interval de câteva zile.

Descoperire făcută din greșeală de cercetători din Suedia: Laptele matern omoară tumorile canceroase!

Laptele matern este folosit pentru a lupta împotriva cancerului după ce oamenii de știință din Suedia au descoperit din greșeală că acesta conține o substanță care ucide celulele canceroase.

Cancer de vezică, cervical, de colon

Studii făcute pe pacienți diagnosticați cu cancer la vezică au deja rezultate promițătoare iar cercetătorii sunt de părere că acea componentă din laptele matern – poreclită Hamlet – va ajuta de asemenea și persoane care suferă de cancer cervical sau de colon.
O altă parte extrem de benefică este că noul tratament nu afectează celulele sănătoase, ceea ce înseamnă că nu are efectele adverse ale chimioterapiei.

Omoară celule canceroase fără a le afecta pe cele bune

Profesor Catharina Svanborg, cea care a făcut descoperirea inițială, a declarat că „este ceva magic în capacitatea componentei pe care am numit-o Hamlet de a ținti celulele canceroase și de a le ucide”. Ea a mai explicat că laptele matern conține o proteină numită alpha-lactalbumin, care este transformată în agent care luptă împotriva cancerului.
Profesor Svanborg, imunolog la Lund University din Suedia, a făcut descoperirea din întâmplare când făcea studii legate de antibiotice. „Căutam noi agenți antimicrobieni iar laptele matern este o sursă foarte bună în acest sens. În timpul unui experiment am avut nevoie de celule umane și bacterii și am ales celulele canceroase. Spre surprinderea noastră, când am adăugat componenta din laptele matern, tumorile canceroase au murit”.

Sursa: totuldespremame.ro