Doi americani voluntari au deschis la Ialoveni o clinică și oferă servicii medicale gratuite

Doi americani voluntari au deschis la Ialoveni o clinică și oferă servicii medicale gratuite

-
//
06.01.2016

În perioada sărbătorilor de iarnă, grija faţă de cei care au nevoie de ea capătă o valoare deosebită. Doi americani voluntari organizează acte de caritate la Ialoveni. Susţinuţi de autorităţile locale, ei au deschis în incinta primăriei o clinică expres, care va oferi servicii gratuite locuitorilor, scrie realitatea.md.

Doi americani voluntari au deschis la Ialoveni o clinică și oferă servicii medicale gratuite

”Era singura perioadă posibilă când puteam veni, deoarece aveam vacanță. Am întrebat mai mulți oficiali, însă primarul de aici a fost cel mai receptiv să participe la această campanie și de aceea suntem anume aici”, a menționat Sarah Copeland. 

Zeci de persoane au venit la noua clinică amenajată în cadrul primăriei pentru ca să-şi facă investigaţiile necesare şi pentru a afla ce probleme de sănătate au.

Cei doi americani au fost ajutați pe bază de voluntariat de un medic rezident din Moldova. Ultimul a oferit mai multe consultații pacienților veniți la clinică. 

”Noi le-am oferit bătrânilor investigații medicale foarte utile pentru ei: le-am măsurat tensiunea arterială, oxigenul. Avem aparataj ca să măsurăm nivelul glucozei în sânge și să determinăm dacă oamenii au hepatită”, a declarat medicul rezident. 

Pe lângă crearea clinicii, voluntarii americani au venit și cu donații pentru persoanele cu probleme locomotorii. 

”Sufăr de o boală, mă dor oasele și la mâini, și la picioare, încheieturile. Mă mișc greu, eu acasă umblu cu bățul. Am venit aici și mi-au dat o cârjă dumnealor”, a povestit o femeie.

Pe lângă investigaţii, voluntarii americani au oferit oamenilor şi sfaturi despre cum ar trebui să ducă un mod sănătos de viaţă şi la ce ar trebui să fie atenţi atunci când au probleme de sănătate.

Sursa: realitatea.md