Sâmbăta de parenting conștient: Când copilul este furios? Despre tantrumuri, plâns şi agresivitate

Sâmbăta de parenting conștient: Când copilul este furios? Despre tantrumuri, plâns şi agresivitate

-
//
02.06.2015

Clubul Părinților Conștienți susținut de către Adriana Boroș, a organizat în data de 23 mai un atelier la care s-a discutat despre un subiect foarte delicat și sensibil: agresivitatea la copii.

Părinții prezenți la atelier au aflat despre cauzele care duc la apariția agresivității, cum pot gestiona asemenea stări ale copilului, dar și ce asociații sunt între furie și agresivitate.

Tot aici, ei au mai aflat că un copil este o persoană cu reacții emoționale complexe, cu nevoie fiziologice și psihologice individuale, de aceea e nevoie de o concentrare maximă asupra  comportamentului lui pentru a depista cauza agresivității iar ulterior cautarea de soluții. 

Furia este un sentiment care poate fi gestionat si controlat. Cum facem asta? Prin constatare și reacție adecvată, și nu prin ignorare si pedepsire, aceasta este una din concluziile atelierului.

Atitudinea părinților față de furia copilului il poate ajuta să învețe să gestioneze furia sau, îl poate împinge spre agresivitate.

Toți copiii au parte de stres, indiferent cât de iubitori și grijulii suntem, de aceea acest atelier le-a oferit părinților sfaturi și îndrumări de comportament, pentru ca aceștia să-și poată înțelege mai bine copii, să înțeleagă de ce copii plâng, de ce fac crize de isterie, ce sunt trantumurile și cum se manifestă acestea. 

Dacă doriți să aflați mai multe despre aceste ateliere sau doriți să citiți informații utile care să vă ajute sa construiți o relație frumoasă cu copiii voștri, sunteți invitați pe pagina și grupul www.facebook.com/ClubulParintilorConstienti, sau pe siteul www.parinticonstienti.com.

Sunteți așteptați cu mare drag cu multă informație utilă.